Ιεράπετρα: Χωρίς νερό, εδώ και δύο εβδομάδες, περιοχές του Μύρτου

Λασίθι
Ιεράπετρα: Χωρίς νερό, εδώ και δύο εβδομάδες, περιοχές του Μύρτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαιτίας των ζημιών της τελευταίας κακοκαιρίας  

Ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως στο Δήμο Ιεράπετρας, οι ζημιές που άφησε πίσω της η τελευταία θεομηνία της 6ης Απριλίου.

Λόγω της ζημιάς, που υπέστη ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης, ο οποίος περνά μέσα από τον πλημμυρισμένο ποταμό στα Πολιανά Μύθων, και μεταφέρει το νερό της ύδρευσης από τις γεωτρήσεις προς το Μύρτο, τη Νέα Ανατολή και τη Γρα Λυγιά, έχουν μείνει χωρίς ουδεμία σταγόνα  νερού, τα τμήματα των οικισμών που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο, με τα παράπονα των διψασμένων κατοίκων της περιοχής, να φτάνουν στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μύρτου Αλέκο Παντελάκη, στον αντιδήμαρχο ύδρευσης και αποχέτευσης κ. Πέτρο Μαστοράκη και στα ΜΜΕ που προσπαθούν να βοηθήσουν όπως μπορούν.

«Επί 15 - μπορεί και παραπάνω ημέρες - ο οικισμός Γαβρίλη της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου είναι χωρίς νερό ύδρευσης!

Οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση… Απευθύνω δημόσια έκκληση στο Δήμο Ιεράπετρας  να δοθεί  άμεσα νερό στον κόσμο! Έχω επανειλημμένα απευθυνθεί στην υπηρεσία ύδρευσης του δήμου… Δυστυχώς το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμη», είπε ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Μύρτου κ. Αλέκος Παντελάκης.

«Ολόκληρη η περιοχή μας, από το Μύρτο, το Γαβρίλη, τις Σοπάτες, τις Αμμουδάρες, τη Νέα Ανατολή μέχρι το Στόμιο, έχει πρόβλημα με την επάρκεια του νερού ύδρευσης. Εμείς ψηλά στη θέση Γαβρίλη, ένα χιλιόμετρο από τη θάλασσα, έχουμε γύρω στις 20 μέρες να κάνουμε μπάνιο. Ζητούμε να αποκατασταθεί άμεσα η ζημιά που έχει υποστεί το δίκτυο, γιατί δεν αντέχουμε άλλο», είπε ο 51χρονος Μανώλης Πετρουλάκης που μένει μόνιμα σε αυτήν την περιοχή.

Σήμερα, ο Δήμος Ιεράπετρας έστειλε υδροφόρα να τροφοδοτήσει με νερό τα άδεια ντεπόζιτα των κατοίκων της περιοχής.

«Πράγματι το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, στείλαμε ειδική υδροφόρα  και τροφοδότησε τα ντεπόζιτα των οικογενειών που είχαν μείνει χωρίς νερό και το είχαν δηλώσει στην Υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου. Κάποιοι που δεν πήραν νερό τώρα,  διαμαρτύρονται άδικα, γιατί δεν το είχαν δηλώσει στην υπηρεσία.

Το σπάσιμο του αγωγού στα Πολιανά είναι μέσα στο νερό που δεν επιτρέπει στα συνεργεία  να το επιδιορθώσουν, αν δεν κατέβει η στάθμη. Επειδή τώρα έχει κατέβει λίγο η στάθμη του νερού, εκτιμώ ότι τις επόμενες μέρες θα είναι εφικτό στα συνεργεία να δουλέψουν  και να αποκαταστήσουν την υδροδότηση της περιοχής 100%. Το νερό στο δίκτυο τώρα δεν έχει πολύ πίεση γιατί δουλεύει μόνο η μια γεώτρηση που έχουμε. Μόλις φτιάξουμε το σπασμένο αγωγό, θα αποκατασταθεί η υδροδότηση παντού αφού θα μπουν στο δίκτυο και οι δυο γεωτρήσεις που διαθέτουμε», εξήγησε ο κ. Πέτρος Μαστοράκης, αντιδήμαρχος ύδρευσης και άρδευσης Ιεράπετρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News