Δολοφονία καρδιολόγου Σητεία: Τι λέει η απόφαση για την «μαύρη χήρα»

Λασίθι
Δολοφονία καρδιολόγου Σητεία: Τι λέει η απόφαση για την «μαύρη χήρα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζήτησε από τον εραστή να σκοτώσει τον άντρα της για να ζήσουν μαζί

Το φως της δημοσιότητας "είδε" το σκεπτικό της απόφασης με την οποία το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ένοχη, πριν από μερικές εβδομάδες, την 39χρονη χήρα του Λασιθιώτη καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη ως ηθική αυτουργό στη δολοφονία του συζύγου της από τον -τότε- εραστή της.

Η απόφαση του δικαστηρίου καθαρογράφηκε και σ’ αυτήν, αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι κατά την πρόσφατη δίκη προέκυψαν ενδείξεις για την τέλεση του αδικήματος της ψευδορκίας τόσο από τη μητέρα της χήρας Καλαντζάκη, όσο και από τον αδερφό της. 

Εξάλλου, για τον τελευταίο, αναφέρεται στην απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ότι «κατέστη συνεργός των κατηγορουμένων».

Η δημοσιοποίηση του σκεπτικού της επίμαχης απόφασης, μετά την καθαρογραφή της, έγινε από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του τηλεοπτικού σταθμού “Star”.

Τι λέει η απόφαση για την "μαύρη χήρα"

«Αρχικά άρχισε να τροφοδοτεί τον συγκατηγορούμενό της, (...) με τον οποίο διατηρούσαν ερωτικό δεσμό, με πληροφορίες ότι ο γάμος της με το θύμα είχε προβλήματα, ότι το θύμα την κακομεταχειριζόταν (…) Ακολούθως, του ζήτησε να σκοτώσει τον άνδρα της υποσχόμενη ότι μετά το θάνατο αυτού, θα ζούσαν μαζί και θα συνέχιζαν τον κοινό τους βίο και έρωτα. (…) 

Επίσης, του υποσχέθηκε ότι μετά το θάνατο του συζύγου της όλη η περιουσία του τελευταίου θα περιέρχονταν σε αυτήν και θα την κατασπαταλούσαν. (…) Τέλος, του έκαμψε και τις τελευταίες αμφιβολίες, εκθέτοντάς του την ευκολία με την οποία θα μπορούσε να τελεστεί η δολοφονία, αφού αυτή και ο αδελφός της θα του πρόσφεραν όποια βοήθεια απαιτούνταν» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην απόφαση του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Έδρα αποφάσισε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην αρμόδια Εισαγγελία, προκειμένου να διερευνηθεί αφενός το ενδεχόμενο η μητέρα της 39χρονης να διέπραξε το αδίκημα της ψευδορκίας, και αφετέρου το ενδεχόμενο ο αδερφός της καταδικασθείσας να εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας, με κάποιας μορφής συνέργεια, αλλά και να τέλεσε -και αυτός- το αδίκημα της ψευδορκίας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης που δημοσιοποίησε η εκπομπή του "Star", προέκυψαν ενδείξεις της τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας του αδελφού της κατηγορουμένης, αλλά και της μητέρας της 39χρονης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News