«Σητεία – Επιστροφή στο Μέλλον»: Κριτική στον απερχόμενο δήμαρχο

Λασίθι
«Σητεία – Επιστροφή στο Μέλλον»: Κριτική στον απερχόμενο δήμαρχο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε αναλυτικά όλη την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Δριμεία κριτική στον απερχόμενο δήμαρχο Σητείας κ. Θοδωρή Πατεράκη ασκεί σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Σητεία – Επιστροφή στο Μέλλον».

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, επιχειρείται από την πλευρά του απερχόμενου Δημάρχου κ. Πατεράκη και των συνεργατών του μέσα από δημοσιεύματα στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να εμφανιστεί η επί 9 έτη θητεία του στο Δημαρχιακό θώκο, ως πετυχημένη.

Αυτό βέβαια δεν το ενστερνίζονται όλοι του οι συνεργάτες, αφού ένας πολύ μεγάλος αριθμός αυτών είτε παραιτήθηκαν, είτε ανεξαρτητοποιήθηκαν, είτε μετακινήθηκαν σε άλλους συνδυασμούς εν όψει εκλογών, είτε επέλεξαν να αποσυρθούν, προφανώς απογοητευμένοι» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Αντιπαρερχόμενοι τις προεκλογικού χαρακτήρα μαζικές ανακοινώσεις του τελευταίου διαστήματος περί “υπεσχημένων χρηματοδοτήσεων” (άραγε γιατί αυτές δεν ήλθαν τα προηγούμενα 8 χρόνια, αλλά μόλις λίγες μέρες πριν τις εκλογές ;) θα υπενθυμίσουμε παρακάτω στο Σητειακό λαό τα πεπραγμένα του κ. Πατεράκη κατά τη διάρκεια της θητείας του, που κάθε άλλο παρά δικαιολογούν τον τίτλο του συνδυασμού του (Σητεία – Μπροστά), αφού μας έφεραν χρόνια πίσω.

Και βέβαια να λείψει η γνωστή καραμέλα περί του ότι “δεν ήμασταν αρμόδιοι”, γιατί καθήκον του κάθε Δημάρχου είναι να διεκδικεί με ένταση και συνέπεια καθετί αναπτυξιακό γιά τον τόπο του, αντί να κρύβεται πίσω από θεσμούς και αρμοδιότητες.

Θυμίζουμε ότι ο υποψήφιος Δήμαρχός μας Νίκος Κουρουπάκης επί των ημερών του προχώρησε στην ανάθεση και εκπόνηση μελετών που δεν ήταν αρμοδιότητα του Δήμου αλλά ήταν προς το συμφέρον του Δήμου και της ανάπτυξής του, με στόχο την υλοποίηση έργων αρμοδιότητας άλλων φορέων που τελικά ολοκληρώθηκαν όπως το Λιμάνι, το Αεροδρόμιο, κλπ.

Ας δούμε όμως όσα μας συνέβησαν κατά τη θητεία του απερχόμενου κ. Πατεράκη:

- Κλείσιμο της σχολής Αστυφυλάκων Σητείας.

- Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σητείας.

- Κλείσιμο της Εφορείας Σητείας.

- Προκλητική εξαίρεση του Δήμου μας από το σχεδιασμό του νέου Βόρειου Άξονα Κρήτης.

- Υποβάθμιση του ΙΚΑ Σητείας.

- Κατάργηση Δημοτικής Αστυνομίας.

- Ηχηρή απουσία από τη διεκδίκηση 2ης σχολής ΤΕΙ ή ΑΕΙ γιά την πόλη μας, σε αντίθεση με τις άλλες πόλεις του Νομού.

- Αναιτιολόγητη, παράνομη και χωρίς αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου διακοπή του διαγωνισμού γιά την ανάθεση Πολεοδομικών μελετών έκτασης 3.279 στρεμμάτων τα οποία με αποφάσεις της δικής μας Δημοτικής αρχής εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλης.

- Ουδεμία εξέλιξη των Πολεοδομικών μελετών Αγκαθιά, Αγ. Φωτιάς, Πετρά, Κολονέλλου.

- Αναστολή της δρομολογημένης κατασκευής πλωτών μαρινών τουριστικών σκαφών στο λιμάνι της Σητείας μέσω του προγράμματος Jessica.

- Μη υλοποίηση των μελετημένων, αδειοδοτημένων και προενταγμένων έργων οδοποιίας των τμημάτων ΧΑΜΕΖΙ – ΡΙΖΑ – ΚΡΥΑ, ΜΥΡΣΙΝΗ – ΜΟΧΛΟΣ και ΑΧΛΑΔΙΑ – ΜΑΡΩΝΙΑ.

- Παντελής αχρήστευση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, το οποίο το έτος 2010 παραδόθηκε στην παρούσα δημοτική αρχή με εκατοντάδες εγγεγραμμένα μέλη – παιδιά και πλήρως επανδρωμένο με προσωπικό και γυμναστές.

- Πλήρης στασιμότητα των μελετών οδοποιίας Σητεία – Ιεράπετρα και Παλαίκαστρο – Ζάκρος.

- Κίνδυνος απώλειας του έργου ΑΣΤΕΡΟΣΧΟΛΕΙΟ – ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ μετά τις διαδοχικές παλινωδίες της Δημοτικής αρχής αναφορικά με τη χωροθέτηση του έργου.

- Μετατροπή του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποριμμάτων σε χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης, με απαξίωση - καταστροφή των υφιστάμενων έργων υποδομής (πυρσοί βιοαερίου, βιολογικός καθαρισμός στραγγισμάτων), μη επίχωση των απορριμάτων, ελλιπής ανακύκλωση, κλπ. με όποιες συνέπειες περιβαλλοντικές ή άλλες (π.χ. πρόστιμα από την Ε.Ε.) συνεπάγονται.

- Ελλιπής τουριστική προώθηση – εκπροσώπηση του Δήμου σε διεθνείς εκθέσεις.

- Και βέβαια κανένας σχεδιασμός ή δράση γιά τη βελτίωση των υποδομών στη Σητεία και στις τουριστικές περιοχές αιχμής του Δήμου (Παλαίκαστρο, Ζάκρος, Ξερόκαμπος, Μ. Γιαλός, Μόχλος, κλπ.) αλλά και του Γεωπάρκου Σητείας δεν προχώρησε.

Αν τώρα αγαπητοί συνδημότες προσθέσουμε και την αποτυχία αποτελεσματικής διαχείρισης θεμάτων απλής καθημερινότητας του Δήμου μας (καθαριότητα, κυκλοφοριακό, φροντίδα αδέσποτων, κλπ.), καταλαβαίνουμε γιατί η απερχόμενη Δημοτική αρχή επιβάλλεται με την ψήφο του Σητειακού λαού να περάσει στη θλιβερή λήθη :

- Επειδή η έλλειψη αποτελεσματικού στρατηγικού σχεδιασμού, οράματος, διεκδικητικότητας, πρέπει να σταματήσει.

- Επειδή πρέπει επιτέλους να αφουγκραστούμε τους πολίτες και τα θέλω τους.

- Επειδή η αναποτελεσματική πολιτική της στρογγύλευσης των ακμών με τη λογική του “να τα έχουμε καλά με όλους με χαμόγελα και χωρίς ρήξεις” απέτυχε προφανέστατα παταγωδώς.

- Επειδή οι συμπολίτες μας με βεβαιότητα απορρίπτουν ενέργειες ωθούμενες από ρουσφετολογικά και μικροπολιτικά συμφέροντα.

- Επειδή πρέπει να βάλουμε τις βάσεις ανάπτυξης του τόπου μας ώστε να κρατήσουμε τα παιδιά μας εδώ.

Πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο γιά την κατασκευή του νέου Αεροδρομίου Καστελλίου στο Ηράκλειο, με το οποίο – ως δώρο προς την κατασκευάστρια εταιρεία – ουσιαστικά μπαίνουν απαγορευτικοί φραγμοί σε κάθε μελλοντική επέκταση ή αναβάθμιση του Δημοτικού Αεροδρομίου Σητείας “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ”. Και πάλι εδώ σιγή ιχθύος από τον κ. Πατεράκη, χωρίς ούτε καν μιά απόφαση διαμαρτυρίας και αντίδρασης από το Δημοτικό συμβούλιο Σητείας. Ούτε εδώ λοιπόν δεν υπάρχει αρμοδιότητα του Δήμου όταν επιχειρείται η απαξίωση μιάς από τις σπουδαιότερες αναπτυξιακές υποδομές του; Τότε τίνος αρμοδιότητα είναι κ. Πατεράκη;

Αλλά είπαμε, όταν θες να τα έχεις καλά με όλους δε σπας αυγά, αλλά τότε δεν τρως και ομελέτα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους επιβάλλεται να δώσουμε στο ΝΙΚΟ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ και στους συνεργάτες του συνδυασμού του ΣΗΤΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ τη δυνατότητα μέσα από την ψήφο σας να κάνει ξανά αυτό που πάντα έκανε ως Δήμαρχος: ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ – ΣΘΕΝΑΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ !

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News