default-image

Εγκρίθηκε η δημιουργία Μουσικού Γυμνασίου στο Λασίθι

Λασίθι
Εγκρίθηκε η δημιουργία Μουσικού Γυμνασίου στο Λασίθι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκρίθηκε η δημιουργία Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στο Καβούσι, και σύντομα θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, ώστε να αρχίσει να λειτουργεί από τη σχολική χρονιά 2019 - 2020

Όπως είχαμε αναφέρει πριν δύο χρόνια, στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, «το Μουσικό Γυμνάσιο είναι μια πολύ σπουδαία εκπαιδευτική δομή, που από τη μια δίνει την ευκαιρία σε ταλαντούχα παιδιά να αναπτύξουν την δεξιότητα τους και από την άλλη, μπορεί να συμβάλει ιδιαίτερα στην περαιτέρω καλλιέργεια της πλούσιας μουσικής παράδοσης του τόπου μας και να αναβαθμίσει την ποιότητα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Με την απόφαση αυτή, άλλη μια εκπαιδευτική δομή που μόνο στο Λασίθι έλειπε από όλη την Κρήτη, θα αρχίσει να λειτουργεί από την επόμενη χρονιά. Ήταν μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από παλιά, την εποχή “της αφθονίας”, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να υλοποιηθεί. Πότε οι διαμάχες μεταξύ πόλεων και παραγόντων, πότε η αδιαφορία των κυβερνήσεων, στέρησαν από τους νέους του Λασιθίου μια ξεχωριστή δυνατότητα.

Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης για στήριξη της Δημόσιας Παιδείας ξεπέρασε αντιθέσεις και μικροτοπικισμούς και η κοινωνία του Λασιθίου γρήγορα αντιλήφθηκε ότι το Μουσικό Γυμνάσιο είναι ένα έργο για όλο το νομό. Εξάλλου, μόνο σαν νομός μπορούσαμε να διεκδικήσουμε και να στηρίξουμε ένα τέτοιο σχολείο.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την έξοδο από τα μνημόνια, μπορεί και δρομολογεί πολιτικές που προωθούν την ποιοτική δημόσια εκπαίδευση αλλά και την ισόρροπη ανάπτυξη.

Η συμβολή της Τοπικής Κοινότητας του Καβουσίου, του Δήμου Ιεράπετρας, που ανέλαβε το έργο της επισκευής των εγκαταστάσεων, αλλά και πολλών συλλογικοτήτων ήταν εξαιρετικά σημαντική.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε στην συστηματική και τεκμηριωμένη προσπάθεια του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Βασίλη Αϊβαλιώτη, που στήριξε την αναγκαιότητα της δημιουργίας του Μουσικού Σχολείου και πρότεινε λύσεις στα ειδικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανόλη Θραψανιώτη, που αγκάλιασε αυτή την πανλασιθιώτικη ιδέα και συνέβαλε στην επιτάχυνση των αποφάσεων και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη για την ολόθερμη στήριξη και βοήθεια.

Τέλος, θέλουμε ξεχωριστά να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου που κατάφερε σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες αλλά και μεγάλες ανάγκες, να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο των Λασιθιωτών.

Ας στηρίξουμε όλοι το νέο σχολείο, για να μπορέσει να παίξει τον σπουδαίο ρόλο που μπορεί για τον τόπο και τους νέους μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News