Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στο Λασίθι την Τετάρτη

Λασίθι
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στο Λασίθι την Τετάρτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πολίτες ολόκληρης της Ελλάδας πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις ενέργειές τους

Ο Σεπτέμβριος έχει φτάσει πλέον, το φθινόπωρο ήρθε, το σκηνικό του καιρού έχει αλλάξει ωστόσο οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές στη χώρα και οι άνεμοι πνέουν ισχυροί.

Γι’ αυτό το λόγο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξακολουθεί να είναι σε επιφυλακή, το ίδιο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία που βρίσκεται επί ποδός για να προλάβει τα χειρότερα.

Για αύριο Τετάρτη, λοιπόν 11 Σεπτεμβρίου είναι ουκ ολίγες οι περιοχές της Ελλάδας στις οποίες ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Ανάμεσά τους και μία πόλη της Κρήτη και συγκεκριμένα το Λασίθι όπου οι πολίτες πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί από τους κατοίκους των άλλων πόλεων του νησιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται στις περιοχές της Εύβοιας. Έβρου, Σαμοθράκης, Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Ικαρίας, Κάσου, Καρπάθου και Λασιθίου.

«Υπενθυμίζουμε ωστόσο στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Σημειώνεται ιδιαίτερα ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο κατά την αντιπυρική περίοδο (έως 31 Οκτωβρίου)» τονίζει η σχετική ανακοίνωση.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News