Έγκλημα στη Νεάπολη: Σοκαριστικό βίντεο στα χέρια των δικαστικών Αρχών

Λασίθι
Έγκλημα στη Νεάπολη: Σοκαριστικό βίντεο στα χέρια των δικαστικών Αρχών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανδαιμόνιο επικράτησε το μεσημέρι στη Νεάπολη στην προσπάθεια των αστυνομικών να φυγαδεύσουν το 43χρονο δράστη του φονικού στα Περάμπελα Λασιθίου

Τα μοιραία δευτερόλεπτα που μετέτρεψαν τη συμπλοκή σε άγριο έγκλημα κατέγραψαν οι κάμερες στο ποιμνιοστάσιο του 73χρονου κτηνοτρόφου.

Ο ίδιος φαίνεται να πέφτει νεκρός, ενώ πλησιάζει με μια μαγκούρα προς το σημείο όπου ο 43χρονος καυγαδίζει με την κόρη του. Δευτερόλεπτα νωρίτερα και ο γιός του που βρίσκεται δίπλα του πέφτει στο έδαφος χτυπημένος από τα σκάγια.

Το βίντεο είναι σοκαριστικό. Είναι από τις σπάνιες στιγμές που έγκλημα με αφορμή αγροτοκτηνοτροφικές διαφορές, αποτυπώνεται με αυτό τον τρόπο αναδεικνύοντας τις ολέθριες συνέπειες της οπλοκατοχής που παραμένει ανεξέλεγκτη στην Κρήτη.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο πυροδότησε έντονες αντιδράσεις με το συνήγορο του 43χρονου να χαρακτηρίσει την κίνηση του κ. Κοκοσάλη αντιδικονομική και απαράδεκτη.

Ο κ. Γιώργος Στειακάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με το επίμαχο βίντεο.

«Δεν έχουμε καμία αντίρρηση με την παράδοση οποιουδήποτε στοιχείου που αφορά την υπόθεση στις δικαστικές Αρχές. Ένα παραπάνω το συγκεκριμένο που εξυπηρετεί και επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου.  Είναι όμως ανεπίτρεπτο, αντιδικονομικό και παράνομο να δημοσιοποιείται, γιατί η ανάκριση είναι μυστική κατά το νόμο. Αυτές οι πρακτικές, να μετατρέπονται σε σόου οι δικονομικές πράξεις, μοιάζουν περισσότερο σε διαφημιστικά μηνύματα για την προβολή του συνηγόρου της οικογένειας. Η εκδίκαση των εγκλημάτων είναι σοβαρή υπόθεση και όχι τηλεοπτική σειρά φιλόδοξου αλλά και αρχάριου σκηνοθέτη».

Σύμφωνα με τον κ. Στειακάκη το βίντεο δεν αναιρεί τίποτα από όσα έχει ήδη ομολογήσει και περιγράψει ο 43χρονος κατηγορούμενος επαναλαμβάνοντας πως είναι συντετριμμένος και μετανιωμένος για τις συνέπειες των πράξεων του.

«Λυπάμαι… δεν ξέρω αν κάποιος άλλος μπορούσε να αντιδράσει αλλιώς ακούγοντας όσα άκουσα.  Ήταν ακαριαία και αυτόματη η αντίδραση μου, από οργή που δεν είχα ξανανιώσει. Αν δεν κρατούσα ήδη την καραμπίνα, για να τους αποτρέψω να με πλησιάσουν όλοι μαζί, θα είχα ίσως χρόνο να το σκεφτώ».

Ο 43χρονος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα πήρε το δρόμο για τις φυλακές Χανίων όπου θα κρατηθεί. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον φυγαδεύσουν από το δικαστικό μέγαρο η ένταση κορυφώθηκε. Έγινε κόκκινο πανί για τους συγγενείς των θυμάτων που ξέσπασαν με οργή στα περιπολικά σπάζοντας ένα από τα τζάμια του οχήματος που μετέφερε τον κρατούμενο. Η αντίδραση των αστυνομικών ήταν ακαριαία συλλαμβάνοντας το άτομο που έσπασε το τζάμι.

Την ίδια ώρα άλλα άτομα καταδίωκαν το περιπολικό στους κεντρικούς δρόμους της Νεάπολης όπου επικράτησε για αρκετή ώρα πραγματικό πανδαιμόνιο.

Νωρίτερα σε δηλώσεις τους συγγενείς των θυμάτων ξεσπούσαν με οργή κατά του 43χρονου, με χαρακτηριστική την περιγραφή νεαρού συγχωριανού του κατηγορουμένου, ο οποίος περιγράφει ότι είχε επιχείρησε να τον κάψει ζωντανό το 2013, αφού νωρίτερα είχαν καταναλώσει αλκοόλ και είχαν καυγαδίσει με αφορμή κτηματικές διαφορές.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στα χέρια των Δικαστικών Αρχών:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News