Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου: Ανοίγει πόρτες τον Σεπτέμβριο για τους πρώτους μαθητές

Λασίθι
Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου: Ανοίγει πόρτες τον Σεπτέμβριο για τους πρώτους μαθητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο με 31 μαθητές

Μετά από την περυσινή αιφνιδιαστική αναστολή λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στο Καβούσι Ιεράπετρας, που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα, οι διαδικασίες προχώρησαν έγκαιρα εφέτος, και το πρώτο Μουσικό Γυμνάσιο στο Λασίθι είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του τον ερχόμενο Σεπτέμβρη - εκτός απροόπτου - για να υποδεχτεί τους πρώτους 31 μαθητές του.

Την περασμένη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020  έγιναν οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Μουσικής Σχολής του Δήμου Ιεράπετρας, με την παρουσία της καλλιτεχνικής Διευθύντριας και των καθηγητών του σχολείου.

Οι μαθητές εξετάστηκαν στο πιάνο, την  κιθάρα, το ακορντεόν, το αρμόνιο, το λαούτο, το  μαντολίνο  καθώς και στα θεωρητικά. «Είναι πράγματι πολύ ευχάριστο και αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, ασχολείται μεγάλος αριθμός παιδιών με τη εκμάθηση μουσικών οργάνων και γενικά με τη μουσική. Η μουσική προσφέρει στο κάθε παιδί την πραγματική χαρά και  την ευχαρίστηση. Αυτό το συναίσθημα της χαράς το παιδί δε θα το κρατήσει μόνο για τον εαυτό του αλλά θα το χαρίσει στην οικογένεια του και στους φίλους του.

Η μουσική επίσης βοηθά στην έκφραση των συναισθημάτων του παιδιού, στο συντονισμό των κινήσεων του και συνεπώς στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητας του. Ευχαριστούμε πολύ, όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση των Μουσικών μαθημάτων. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους καθηγητές, που με απαράμιλλο ζήλο, υπομονή και επιμονή προσφέρουν κάθε χρόνο το έργο τους με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές της Μουσικής Σχολής του Δήμου μας, να περάσουν  με επιτυχία τις εξετάσεις του Μουσικού Γυμνασίου του Καβουσίου», σχολίασε ο κ. Μαρία Σακκαδάκη, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου Ιεράπετρας.

Θα δώσει ζωή στο Καβούσι

Όταν πριν μερικά χρόνια, αποφασίστηκε να κλείσει και να καταργηθεί το Δημοτικό Σχολείο Καβουσίου, η τοπική κοινωνία του χωριού και οι τοπικοί του άρχοντες έβαλαν στόχο να βρούν τον τρόπο να ξαναζωντανέψει το χωριό, του οποίου στέρησαν τις παιδικές φωνές και τα χαμόγελα, υποχρεώνοντας τους μόνιμους κατοίκους που έχουν μικρά παιδιά, να τα πηγαίνουν στο Δημοτικό Σχολείο Παχιάς Άμμου.

Οι προσπάθειες για την ίδρυση του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου ήταν συνεχείς και επίπονες, αλλά το αποτέλεσμα δικαίωσε εκείνους που έδωσαν τη μάχη και συνεχίζουν να το στηρίζουν, για να ξεκινήσει τη λειτουργία του στην επόμενη σχολική σαιζόν.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν προσπαθήσει να ξανανοίξει το σχολείο μας και να φιλοξενήσει γυμνασιόπαιδα που αγαπούν και μελετούν τη μουσική.

Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στα ίδια τα παιδιά και τους γονείς τους, που δεν παράτησαν την προσπάθεια και δικαιώθηκαν. Από τα 38 παιδιά που είχαν κάνει  εγγραφή παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα στις προαγωγικές εξετάσεις τα 31 και πέρασαν όλα με μεγάλη επιτυχία.

Θέλω να ευχαριστήσω τον διευθυντή του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου κ Τάσο Χατζημανώλη και τους εκπαιδευτικούς που θα εργαστούν μαζί του από την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, για την προσπάθεια που κάνουν να λειτουργήσει σωστά το Μουσικό Γυμνάσιο», μας είπε η  νεαρή πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καβουσίου Μαρία Χαλκιαδάκη.

Οι κατασκευαστικές εργασίες συντήρησης και εκσυγχρονισμού του σχολικού κτηρίου έχουν προχωρήσει πάρα πολύ και όλα δείχνουν ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη  τα πάντα θα είναι έτοιμα.

«Για την τοπική μας κοινότητα στο Καβούσι που έχει τεράστια μουσική παράδοση, είναι πάρα πολύ σημαντικό, ότι θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες να λειτουργεί στο χωριό μας το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου. Ένα δημοτικό σχολείο έκλεισε και μας κόστισε πάρα πολύ πριν μερικά χρόνια, αλλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να ανοίξει ένα άλλο επίσης σημαντικό σχολείο και να  ξανά γεμίσει το χωριό μας με εφηβικές φωνές με χαμόγελα, με  όμορφες νότες και μελωδίες. Με τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου θα κρατήσουμε ζωντανή και αναλλοίωτη τη Μουσική μας κληρονομιά τον Πολιτισμό και την κουλτούρα μας. Από την πλευρά μας θα στηρίξουμε με κάθε μέσο και τρόπο το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου και θα βοηθήσουμε να στεριώσει και να μακροημερεύσει», πρόσθεσε η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καβουσίου κ. Μαρία Χαλκιαδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News