Δεκάδες χαμένες ώρες μαθήματος ανά εβδομάδα στο Λύκειο Περάματος

Ρέθυμνο
Δεκάδες χαμένες ώρες μαθήματος ανά εβδομάδα στο Λύκειο Περάματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελλείψεις σε βασικά μαθήματα δύο μήνες μετά το πρώτο κουδούνι

Ως εδώ και μη παρέκει αναφωνούν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές στο Πέραμα, όπου δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου, το λύκειο της περιοχής υπολείπεται δύο μαθηματικών και ενός καθηγητή πληροφορικής.

Ως μαθητές δεύτερης κατηγορίας αισθάνονται ότι τους συμπεριφέρεται η πολιτεία, πόσο μάλλον με δεδομένο ότι τον επόμενο χρόνο, θα κληθούν να διαγωνιστούν πανελλαδικά, σε μαθήματα που θα έχουν κενά. Παρόμοιο το σκηνικό σε όλες τις σχολικές μονάδες του Μυλοποτάμου, με τον δήμο να δηλώνει κατηγορηματικά ότι ποτέ δε θα συναινέσει σε υποβάθμιση και λουκέτα σχολείων.

Υπό κατάληψη τελεί το λύκειο Περάματος. Ο επί 26 χρόνια εκπαιδευτικός και σημερινός διευθυντής του λυκείου Περάματος, Βαγγέλης Βασσάλος, δηλώνει ότι ουδέποτε στο παρελθόν έχει ζήσει ξανά αυτή την κατάντια με τον δήμο εκ στόματος του υπεύθυνου παιδείας, Μανούσου Κλάδου να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει το δημοτικό σύστημα σε κανένα λουκέτο, ούτε καν υποβάθμιση σχολείου στο δήμο Μυλοποτάμου.

Δυο μήνες μετά το πρώτο κουδούνι και οι μαθητές δεν έχουν διδαχθεί ακόμη μαθηματικά και πληροφορική, ενώ τον επόμενο χρόνο θα διαγωνιστούν πανελλαδικά.

Στο πλευρό των μαθητών, τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι γονείς τους που κατέλαβαν από κοινού τη σχολική μονάδα, ως έσχατο τρόπο πίεσης, όπως δηλώνει το μέλος του συλλόγου γονέων κηδεμόνων του λυκείου Περάματος, Τίτος Τζανουδάκης, αφού μάταια αποστέλλουν επιστολές στους ιθύνοντες, χωρίς να εισακούγονται.

Ίδια και χειρότερη η κατάσταση και στο γυμνάσιο Περάματος όπου χάνονται 55 ώρες μαθημάτων ανά βδομάδα, όπως και συνολικά στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Μυλοποτάμου, αφού δεν υπάρχει κάποιο που να μην υπολείπεται ακόμη και σήμερα σε εκπαιδευτικούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News