Κατάληψη εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Κατάληψη εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίθετοι στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί του Ρεθύμνου. Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές απέκλεισαν και κατέλαβαν τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλώνοντας ότι θα παραμείνουν στις επάλξεις του αγώνα, μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο με το προσοντολόγιο που φέρνει νέα κριτήρια στον διορισμό των εκπαιδευτικών.

Υπό κατάληψη τελούν οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο. Οι εκπαιδευτικοί αναφωνούν τα συνθήματα τους μέσω τηλεβόα.

Οι εκπαιδευτικοί δεν προτίθενται να αφήσουν να περάσει από τη βουλή το νομοσχέδιο που αλλάζει άρδην τον τρόπο διορισμού εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο.

Κόκκινο πανί για την εκπαιδευτική κοινότητα έχει καταστεί το προσοντολόγιο, αφού σύμφωνα με τους ίδιους, θα προκαλέσει κύμα απολύσεων στους μόνιμους εκπαιδευτικούς, καθώς σε αυτό προβλέπεται η κατοχή προσόντων, όπως διδακτορικό και μεταπτυχιακό, και μπαίνει βασικό κριτήριο στον πίνακα των αδιόριστων με αποτέλεσμα αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που εργάζονταν σε διαφορετικό τόπο, ανά την Ελλάδα κάθε χρόνο, να κινδυνεύουν να βρεθούν στο φάσμα της ανεργίας.

Παράλληλα χαρακτηρίζουν παραπλανητικό τον τίτλο «νέο σύστημα διορισμών», αφού θεωρούν ότι στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι η δημιουργία ευέλικτων θέσεων εργασίας που θα οδηγήσουν πολλούς εκπαιδευτικούς, κυρίως αναπληρωτές, στην ανεργία.

Ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να ανοίξει ο διάλογος που θα φέρει αξιοκρατικά, προσλήψεις εκπαιδευτικών μετά από 10 χρόνια μνημονίων και ανέχειας στον κλάδο.

Δείτε την ανακοίνωση:

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων και συναδελφισσών μας και είμαστε αποφασισμένες και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου και τον διορισμό όλων των συμβασιούχων συναδέλφων/φισσών στο δημόσιο σχολείο.

  • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση
  • Όχι στο προσοντολόγιο
  • Νίκη στον αγώνα των αναπληρωτριών/ων
  • Δεν θα περάσει. Εμείς θα περάσουμε
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News