Τα καλά και τα κακά του Airbnb στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Τα καλά και τα κακά του Airbnb στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πονοκέφαλο και ανακούφιση έχει αποφέρει ταυτόχρονα η βραχυχρόνια μίσθωση στο Ρέθυμνο

Μετά από δύο χρόνια επέλασης της βραχυχρόνιας μίσθωσης, φαίνεται ότι η αγορά αρχίζει να ρυθμίζεται, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων Ρεθύμνου, Στράτο Μπερέτη, η προσφορά έχει αυξηθεί κατά 30% με 35%, όμως οι τιμές έχουν πέσει κατά 20%, κάτι που υποδεικνύει ότι στα επόμενα 2 χρόνια οι διορθωτικές κινήσεις θα βαίνουν αυξανόμενες.

Και οι επιπτώσεις είναι όμως ορατές με επιτακτική πια την ανάγκη να θεσπιστούν γεωγραφικά και εισοδηματικά κριτήρια, κατά της αλόγιστης βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Τα διαμερίσματα είναι πια ακριβά και δυσεύρετα στο Ρέθυμνο, όπως τονίζει ο κτηματομεσίτης, Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, την ώρα που οι τουριστικές επενδύσεις καταστούν το νησί ακόμα πιο ελκυστικό σε ξένους επενδυτές, με αποτέλεσμα η κατάσταση για φοιτητές, εκπαιδευτικούς και οικογένειες να είναι πια, οικονομικά αφόρητη. Η ζωή κινείται γύρω από τον τουρισμό, πολλές φορές εις βάρος των μόνιμων κατοίκων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο τουρισμός αποτελεί τον μοναδικό κλάδο που σημειώνει δυναμική ανάπτυξη, παρά την κρίση, κάτι που είναι ορατό και στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, με τις επενδύσεις μικρής κλίμακας στην βραχυχρόνια μίσθωση που έχουν αυξήσει την οικοδομική δραστηριότητα, μεσαίας κλίμακας με πολυτελείς κατοικίες με πισίνες, όπως στο Ατσιπόπουλο που αδειοδοτήθηκαν 5 διώροφες τουριστικές κατοικίες με 7 πισίνες συνολικά, αλλά και μεγάλης κλίμακας από εταιρείες κολοσσούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε όμορες επενδύσεις στην Τριόπετρα στο νότιο Ρέθυμνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News