Έπεσαν οι υπογραφές για τα έργα στην περιοχή Πλατανιάς - Σκαλέτα

Ρέθυμνο
Έπεσαν οι υπογραφές για τα έργα στην περιοχή Πλατανιάς - Σκαλέτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εργασίες θα γίνουν μέσα σε δύο εξάμηνα των δύο επόμενων ετών και με τη μέριμνα να μην οχληθεί η τουριστική δραστηριότητα

Στην τελική φάση περνά η σύνδεση της δημοτικής ενότητας Αρκαδίου με τον βιολογικό καθαρισμό της ΔΕΥΑΡ, μετά την υπογραφή σύμβασης για σχετικά έργα στην περιοχή Πλατανιάς - Σκαλέτα στα ανατολικά προάστια του Ρεθύμνου με προϋπολογισμό 1,25 εκ. ευρώ.

Οι εργασίες θα γίνουν μέσα σε δύο εξάμηνα των δύο επόμενων ετών και με τη μέριμνα να μην οχληθεί η τουριστική δραστηριότητα, αλλά και... η αναπαραγωγή της χελώνας καρέτα - καρέτα.

Με 1.250.000 ευρώ θα αποπερατωθεί το αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής Σκαλέτα - Πλατανιάς στα ανατολικά προάστια του Ρεθύμνου.

Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε από τον δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη και τον ανάδοχο του έργου. Η χρηματοδότηση είναι της περιφέρειας Κρήτης και του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Με το έργο αυτό θωρακίζεται περιβαλλοντικά η δημοτική ενότητα Αρκαδίου που θα συνδεθεί με τον βιολογικό καθαρισμό.

Οι εργασίες θα συντελεστούν σε μήκος 3 χιλιομέτρων και με αγωγούς μερικά παράλληλους συνολικού μήκους 5 χιλιομέτρων, σε χρονικό ορίζοντα διετίας και κατά τα δύο μη έντονα τουριστικά εξάμηνα αυτών των ετών, όπως και με την μέριμνα να μην γίνονται εργασίες κατά την περίοδο που αναπαράγεται η χελώνα καρέτα στον κόλπο του Ρεθύμνου, από την πόλη μέχρι την Σκαλέτα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ακόμα και την τελευταία στιγμή υπήρξαν προσφυγές στη δικαιοσύνη από κατοίκους και επιχειρηματίες των περιοχών παρέμβασης οι οποίες όμως απορρίφθηκαν ως εκπρόθεσμες, ενώ η ΔΕΥΑ Ρεθύμνου έπρεπε παράλληλα να ξεκινήσει τη διαδικασία των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων για να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες που ολοκληρώνουν πρότερη παρέμβαση 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News