default-image

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ 50χρονος με γρίπη Η1Ν1 στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ 50χρονος με γρίπη Η1Ν1 στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρούσμα του ιού της γρίπης και ένα 6χρονο παιδί

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου νοσηλεύεται ένας 50χρονος άντρας ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 ΚΑΙ πριν από μερικές εβδομάδες μεταφέρθηκε από το Ηράκλειο στο Ρέθυμνο για τη νοσηλεία του.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Φραγκιαδάκη «πρόκειται για έναν 50χρονο άντρα ο οποίος έφτασε στο νοσοκομείο στις 12 Φεβρουαρίου και από τότε νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένος. Η κατάστασή του είναι κρίσιμη ωστόσο μέχρι στιγμής η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο».

Παράλληλα, ο κ. Φραγκιαδάκης τονίζει ότι ο 50χρονος ήταν εμβολιασμένος, ωστόσο αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας.

6χρονος – θύμα του Η1Ν1

Εντωμεταξύ, το περασμένο Σάββατο στο νοσοκομείο εισήχθη και ένα 6χρονο αγόρι που είχε προσβληθεί από τον Η1Ν1.

Νοσηλεύτηκε για λίγα 24ωρα στην Παιδιατρική Κλινική όμως οι γιατροί που παρακολουθούσαν το παιδί, έκριναν ότι μπορούσε να φύγει από το νοσοκομείο.

«Ο 6χρονος πήρε εξιτήριο χτες (σ.σ. Τετάρτη), καθώς η κατάσταση της υγείας του είναι καλή».

Έτσι λοιπόν, το αγόρι από το Ρέθυμνο μπορεί να συνεχίσει κανονικά την καθημερινότητά του γυρνώντας στο σχολείο και μπαίνοντας ξανά στις υποχρεώσεις και τη ρουτίνα του.

Στην εντατική ο 76χρονος από τον Άγιο Νικόλαο

Την ίδια ώρα, ένας ηλικιωμένος εισήχθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ο οποίος ταυτοποιήθηκε με τον ιό της γρίπης Η1Ν1. Ο συγκεκριμένος άντρας σύμφωνα με τον κ. Μασούντ δεν είχε εμβολιαστεί ενώ ανήκει στις ευπαθείς ομάδες αφού νοσεί και από ζαχαρώδη διαβήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News