«Βόμβα» Σταύρου Αραχωβίτη από το Ρέθυμνο για την δακοκτονία!

Ρέθυμνο
«Βόμβα» Σταύρου Αραχωβίτη από το Ρέθυμνο για την δακοκτονία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σταύρος Αραχωβίτης για την δακοκτονία στο Ρέθυμνο

Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων ανέφερε ότι η περιφέρεια Κρήτης δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει στην γραφειοκρατία, αλλά και στην επιστημονική διεξαγωγή της διαδικασίας, λόγω έλλειψης εμπειρίας και ότι δεν θα περιφερειοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο.

Την ίδια ώρα, στη σύσκεψη στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου για τις καταστροφές από τη θεομηνία, ζήτησε τεχνικά δελτία για να ξεκινήσουν οι αποζημιώσεις.

Κάθετα αντίθετος στο να γίνει αποκλειστικά αρμοδιότητα της περιφέρειας η δακοκτονία, παρουσιάστηκε από το Ρέθυμνο, ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, αφήνοντας αιχμές, ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη τεχνογνωσία, ενώ τόνισε παράλληλα, ερωτηθείς για το εάν θα γίνονται νωρίτερα και περισσότεροι ψεκασμοί στο νησί, ότι ουδέποτε υπήρξε έλλειψη σε φάρμακα και κονδύλια.

Ως λάθος χαρακτηρίζει το αίτημα των ελαιοκομικών δήμων του νησιού, του ΣΕΔΗΚ και της περιφέρειας Κρήτης για την αποκέντρωση της δακοκτονίας, αντιστρέφοντας το πρόβλημα της γραφειοκρατίας, ότι θα ήταν δυσμενέστερο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμα περιοχές που είναι απροσπέλαστες, από τη θεομηνία, ότι θα ληφθεί μέριμνα για το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, όπως και για την αποκατάσταση των υποδομών ΤΟΕΒ, ζητώντας να υποβληθούν τεχνικά δελτία - αιτήματα για έκτακτη χρηματοδότηση, ενώ θα εξαρτηθεί από την περιγραφή των ζημιών το ποσό που θα απαιτηθεί και που θα αρκέσει με την ρεαλιστική εκτίμηση της ζημιάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News