Αναβαθμίζεται σταδιακά το Ενετικό Λιμάνι στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Αναβαθμίζεται σταδιακά το Ενετικό Λιμάνι στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυρετώδεις εργασίες λίγο πριν την τουριστική σεζόν

Το ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου αποκαθίσταται στατικά και αισθητικά για να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες του. 

Τα συνεργεία και οι συναρμόδιοι φορείς, εργάζονται πυρετωδώς για το καλύτερο αποτέλεσμα, λίγες μέρες πριν την πρώτη μαζική έλευση τουριστών. Σε δεύτερο χρόνο θα ληφθεί μέριμνα και για την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής με όρους που θα σέβονται την αρχιτεκτονική αξία του εμβληματικού μνημείου.

Σε αγώνα δρόμου να προλάβουν την έναρξη της τουριστικής περιόδου επιδίδονται το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο Ρεθύμνου, σε συνεργασία με καταδυτικό συνεργείο και την εφορεία εναλίων αρχαιοτήτων για να αποκατασταθούν τα κρηπιδώματα του ενετικού λιμανιού και οι σπηλαιώσεις που φέρουν στα ύφαλα τμήματά τους.

Ο σχετικός προϋπολογισμός φτάνει στα 337 χιλιάδες ευρώ από το ΠΕΠ Κρήτης 2014-2020 με την επίβλεψη της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής της περιφέρειας Κρήτης.

Αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στην πλευρά των καταστημάτων, ενώ σε δεύτερο χρόνο οι εργασίες θα μεταφερθούν στην απέναντι πλευρά, στον μώλο. Θα γίνουν επίσης εργασίες στήριξης και αποκατάστασης του αιγυπτιακού φάρου.

Τα συνεργεία με προσοχή αφαιρούν τα σημάδια του χρόνου και ό,τι υλικό έχει επικαθήσει στα κρηπιδώματα. Προσθέτουν σακιά με ενέματα από την πλευρά της θάλασσας, αλλά και σκάβοντας από την πάνω πλευρά, πραγματοποιούν τσιμεντενέσεις.  

Αφού ολοκληρωθεί η ενίσχυση του μνημείου, θα ξεκινήσει και η αισθητική αναβάθμισή του, με σεβασμό στα παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News