Πυροσβεστικός σταθμός στα Ανώγεια - Παρουσία της υπουργού Γεροβασίλη τα εγκαίνια

Ρέθυμνο
Πυροσβεστικός σταθμός στα Ανώγεια - Παρουσία της υπουργού Γεροβασίλη τα εγκαίνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

3 πυροσβεστικά οχήματα, 13 πυροσβέστες θα βρίσκονται μόνιμα στα Ανώγεια

Μοιάζει σχεδόν απίστευτο κι όμως είναι αληθινό. Ιδρύεται για πρώτη φορά Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στα Ανώγεια καθώς μέχρι σήμερα η ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου καλύπτονταν από το σταθμό στο Γαράζο.

Στο νέο κλιμάκιο θα βρίσκονται μόνιμα 3 πυροσβεστικά οχήματα και 13 πυροσβέστες οι οποίοι μετακινούνται από άλλες περιοχές της Κρήτης και θα κατοικούν πλέον μόνιμα στα Ανώγεια.

Ο νέος πυροσβεστικός σταθμός θα καλύπτει «όλο τον ορεινό όγκο του Ψηλορείτη περίπου μέχρι τα διοικητικά όρια του Ηρακλείου και την Αξό», σύμφωνα με όσα αναφέρει στο neakriti.gr ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ. Νίκος Λαγουδάκης.

Ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας πολλών ετών παίρνει «σάρκα και οστά» έπειτα από ενέργειες του Δημάρχου Ανωγείων κ. Μανόλη Καλλέργη, το οποίο έκανε αποδεκτό η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Στην τελετή θα παραστεί η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κα. Όλγα Γεροβασίλη, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Ταφύλλης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Βασίλειος Ματθαιόπουλος.

Τους επίσημους προσκεκλημένους θα υποδεχθούν στα Ανώγεια ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νικόλαος Λαγουδάκης αλλά και ο Δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης.

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News