Τα προϊόντα μαϊμού «πνίγουν» την αγορά του Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Τα προϊόντα μαϊμού «πνίγουν» την αγορά του Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι καταστηματάρχες καλούν τους ιθύνοντες να κλιμακώσουν τους ελέγχους

Αγανακτισμένοι με την επέλαση των προϊόντων μαϊμού είναι οι έμποροι στο Ρέθυμνο. 

Οι καταστηματάρχες καλούν τους ιθύνοντες να κλιμακώσουν τους ελέγχους στην αγορά για να μετριαστεί το φαινόμενο που πλήττει την τουριστική εικόνα της περιοχής.

Η αγορά έχει κατακλυστεί από προϊόντα μαϊμού καταγγέλλουν οι έμποροι του Ρεθύμνου, τονίζοντας ότι έτσι απαξιώνεται συνολικά η περιοχή στα μάτια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, πλήττοντας την τουριστική εικόνα του τόπου.

Θα πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι, αφού με μια απλή βόλτα, όπως αναφέρει ο έμπορος υποδημάτων, Νίκος Τζαγκαράκης, διαπιστώνει κάποιος το μέγεθος του παρεμπορίου στο Ρέθυμνο.

Η παρανομία δε σταματά στα ρούχα και τα παπούτσια, αλλά αφορά και τα αξεσουάρ, όπως τονίζει ο οπτικός, Λεωνίδας Ματθαιουδάκης, που διαπιστώνει ότι το καταναλωτικό κοινό έχει στραφεί στις φθηνές απομιμήσεις, παρά τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις χαμηλές προδιαγραφές και αντοχές των προϊόντων μαϊμού για να έχουν χαμηλές τιμές.

Οι έμποροι ξεκαθαρίζουν ότι και οι τουρίστες από το εξωτερικό γνωρίζουν ότι πρόκειται για ψεύτικα, παραποιημένα προϊόντα απομίμησης, που η χαμηλή τους τιμή δεν έχει αντίκρισμα και καλούν τους ιθύνοντες να κλιμακώσουν τους ελέγχους για να... "σκουπίσουν" την αγορά από τις απομιμήσεις που προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό.

Στις θέσεις τους βρίσκονται από την 1η Ιουνίου οι ναυαγοσώστες στις παραλίες των Χανίων ενώ και ο δήμος έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τον καθαρισμό και την οργάνωση τους. Ωστόσο , από την Κτηματική Εταιρία του δημοσίου που έχει την ευθύνη της μίσθωσης για ξαπλώστρες και ομπρέλες, δεν έχει ακόμη γίνει ο σχετικός διαγωνισμός και οι παραλίες λειτουργούν με το περσινό καθεστώς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News