«Στενάζουν» τα μικρομεσαία νοικοκυριά στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
«Στενάζουν» τα μικρομεσαία νοικοκυριά στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε 1.205.540 οφειλέτες του δημοσίου έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης

Στενάζουν τα νοικοκυριά και η πραγματική οικονομία στο Ρέθυμνο.

Οι φορολογικές υποχρεώσεις στο ζενίθ, τα διαθέσιμα χρήματα στο ναδίρ, ενώ πανελλαδικά λιγότερο από το 50% των φορολογουμένων έχουν υποβάλει την φορολογική δήλωση, αφού από το σύνολο των 6,3 εκατ. μόνο 2,5 εκατ. υπέβαλαν τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος.

Μάλιστα, σε 1.205.540 οφειλέτες του δημοσίου έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Οι εργαζόμενοι του Ρεθύμνου δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, ζητούν να προχωρήσει η περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως και να προστατευθούν από τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών, με την αδήλωτη εργασία να έχει καταστεί σε δεδομένη σχεδόν πρακτική.

Καταγγέλλουν ότι το κράτος μονάχα εισπράττει, χωρίς να μεριμνά και για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας, την ώρα που καλούνται να συνεισφέρουν σε δυσβάσταχτο βαθμό στα οικονομικά τους κράτους.

Ο κύκλος της οικονομικής δυσπραγίας δεν έχει κλείσει, αφού τα αποδυναμωμένα οικονομικά νοικοκυριά, αντίστοιχα δεν έχουν την δυνατότητα για έξοδα και αγορές με αποτέλεσμα και ο κλάδος του εμπορίου να δεινοπαθεί στο Ρέθυμνο με αλυσιδωτές αντιδράσεις, όπως η μείωση της απασχόλησης και αντίστοιχα της ενίσχυσης των κρατικών ταμείων.

Οι πολίτες ευελπιστούν η επικείμενη εκλογική διαδικασία να συνετίσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας για να σκύψει στα προβλήματα της καθημερινότητας και της πραγματικής οικονομίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News