Οι παραγωγοί των λαϊκών στο Ρέθυμνο... στενάζουν

Ρέθυμνο
Οι παραγωγοί των λαϊκών στο Ρέθυμνο... στενάζουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλέον, και ο κόσμος της αγροτιάς και της κτηνοτροφίας λιγοστεύει...

Κάθε πέρυσι και καλύτερα για τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών του Ρεθύμνου που στενάζουν οικονομικά, τα προϊόντα τους μένουν απούλητα, ενώ οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές μην αφήνοντας περιθώρια ακόμα και για την κάλυψη των εξόδων τους, σε αρκετές των περιπτώσεων.

Παρά τις δυσκολίες, οι παραγωγοί παραμένουν ειλικρινείς στο καταναλωτικό κοινό, προσπαθώντας να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές και παραδεχόμενοι ότι δεν είναι πάντοτε εφικτό αυτό, ενώ συνεχίζουν να ενισχύουν εθελοντικά και σε είδος, τα συσσίτια της πόλης και της εκκλησίας του Ρεθύμνου.

Χρόνο με τον χρόνο, μάλιστα, λιγοστεύουν οι παραγωγοί στο Ρέθυμνο κι έτσι η περιφερειακή ενότητα που ήταν από τις πιο εύρωστες οικονομικά ανά την Ελλάδα, αφού πριν τη δεκαετία της κρίσης, συνδύαζε τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα παραγωγής, πλέον ο κόσμος της αγροτιάς και της κτηνοτροφίας λιγοστεύει, όπως και φθίνει η οικονομική κατάσταση των Ρεθυμνιωτών που στράφηκαν δυνασάνολογα στον τουρισμό.

Την ίδια ώρα, το τελειωτικό χτύπημα έρχεται από την μύγα της Μεσογείου που εισέβαλε στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια, δεν είναι εφικτό να καταπολεμηθεί με αποτέλεσμα να επηρεάζει δυσβάσταχτα και την ποιότητα των προϊόντων της κρητικής γης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News