Τα «μυστικά» του αβοκάντο της Αργυρούπολης

Ρέθυμνο
Τα «μυστικά» του αβοκάντο της Αργυρούπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ταξίδι» στην Αρχαία Λάππα και στα… «άδυτα» του Κρητικού αβοκάντο!

27 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ρεθύμνου εκεί που σήμερα βρίσκεται η γνωστή σε όλους Αργυρούπολη, με τα νερά και του καταρράκτες της, υπάρχει ένα μέρος με σπουδαία ιστορία… η Αρχαία Λάππα, μετέπειτα Λάππη ή Λάμπη!

Πρόκειται για μία πόλη από τις πλέον ισχυρές της Μυκηναϊκής περιόδου, η οποία φέρεται να την ίδρυσε ο Αγαμέμνονας, με έντονη την παρουσία αρχιτεκτονικών κυρίως στοιχείων, από την αρχαιότητα μέχρι και την περίοδο της Ενετοκρατίας.

Η Αρχαία Λάππα καταστράφηκε από τους Σαρακηνούς, όταν κατέκτησαν την Κρήτη, ενώ κατά τις επαναστάσεις του 13ου και 14ου αιώνα το χωριό χρησιμοποιήθηκε σαν ορμητήριο και καταφύγιο.

Το χώμα στην περιοχή είναι πλούσιο σε συστατικά με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των κατοίκων της, να καλλιεργούν διάφορες ποικιλίες αβοκάντο.

H Μαρία Μανούσακα αποκάλυψε στον φακό της ΚΡΗΤΗ TV τα μυστικά του πολύτιμου αυτού καρπού, αλλά και τις ευεργετικές ιδιότητές του, από το φλοιό μέχρι το κουκούτσι! 

Αυτό το πράσινο φρούτο με το ωοειδές σχήμα και την κιτρινοπράσινη σάρκα, προέρχεται από ένα δέντρο γνωστό με την ονομασία βουτυρόδεντρο που πρωτοεμφανίστηκε στο Μεξικό.

Μάθετε τα πάντα για το αβοκάντο, στο βίντεο:

 
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News