Στην ψηφιακή εποχή περνά ο Δήμος Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Στην ψηφιακή εποχή περνά ο Δήμος Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνολογία στην υπηρεσία των πολιτών

Στην νέα, ψηφιακή εποχή, περνούν οι υπηρεσίες του δήμου Ρεθύμνου με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που θα μειώσουν την γραφειοκρατία, τόσο ανάμεσα στις υπηρεσίες του δήμου και τον δημότη, όσο ακόμη και στις συνδιαλλαγές με το κεντρικό κράτος.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα συντονισμού των υπηρεσιών και καινοτομίας του δήμου Ρεθύμνου Γιώργος Γεωργαλής, αναλύει τον τρόπο που θα γίνει αυτό, μέσα στο 2020.

Στην ψηφιακή εποχή έρχεται σταδιακά ο δήμος Ρεθύμνου μέσα από τη συνεργασία του τμήματος πληροφορικής με το τμήμα επιστήμης υπολογιστών του πανεπιστημίου Κρήτης και το ΙΤΕ.

Αυτή την περίοδο, πιλοτικά χρησιμοποιούν το λογισμικό, έτσι ώστε με το νέο έτος να είναι πια ικανά τα στελέχη και το σύνολο του προσωπικού του δήμου, να εξυπηρετούν τους δημότες πιο γρήγορα και αποτελεσματικά με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αμβλύνοντας την γραφειοκρατία.

Θα μπορεί λόγου χάρη, ένας δημότης με την χρήση του κινητού του τηλεφώνου να στέλνει στους αρμόδιους του δήμου, φωτογραφίες σημείων με λακκούβες, με κάποιον βανδαλισμό ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα, ή από τον υπολογιστή του να στείλει αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία για οποιοδήποτε έγγραφο χρειάζεται.

Καθ' όλη τη διάρκεια της συνδιαλλαγής, τόσο ο διευθυντής της υπηρεσίας, όσο και ο δημότης θα ενημερώνονται για την πρόοδο των εργασιών, ενώ θα υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα αποστολής κατ' οίκον των αιτούμενων εγγράφων. Πρόθεση δε, του δήμου, είναι και η ανάπτυξη κάποιας εφαρμογής για κινητά, ώστε η πλοήγηση των δημοτών στις νέες υπηρεσίες του δήμου, να καταστεί ακόμη πιο εύκολη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News