Στο Ρέθυμνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ρέθυμνο
Στο Ρέθυμνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη ο Πρωθυπουργός

Στο Ρέθυμνο συνέχισε την περιοδεία του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την τελετή θεμελίωσης του νέου, διεθνούς και υπερσύγχρονου αεροδρομίου της Κρήτης στο Καστέλι.

Ο Πρωθυπουργός αφίχθη στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, περίπου στη 1:30 το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ, από το Ρέθυμνο αναχώρησε, λίγο πριν τις 2:30.

Στη σύντομη επίσκεψή του στο Ρέθυμνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης, επισκέφτηκε τα καταστήματα της περιοχής και συνομίλησε με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, καθώς και με καταστηματάρχες και εργαζόμενους οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με χαρά.

Είναι χαρακτηριστικό πως, κατά τη διάρκεια της βόλτας του στο Ρέθυμνο, ο ίδιος αναφέρθηκε στον αντικαπνιστικό νόμο, παρατηρώντας, μάλιστα, τους θαμώνες στις καφετέριες της περιοχής, οι οποίοι, όπως σημείωσε ο ίδιος, δεν κάπνιζαν.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, δεν αρνήθηκε να βγάλει "σέλφι" με νέους θαμώνες των καφετεριών, ενώ δεν είπε "όχι" και στις... ρακές που τον κέρασαν.

Μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν και ο βουλευτής Ρεθύμνου και Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλής, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Το πρόγραμμά του στο Ρέθυμνο συμπεριλάμβανε και συνάντηση του Πρωθυπουργού με κομματικά στελέχη, καθώς και δημάρχους του Νομού.

Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους τοπικούς φορείς, ο ελληνικός λαός, ήδη, από το καλοκαίρι του 2019 έχει «γυρίσει σελίδα», αφού η οικονομία έχει σημειώσει ανάκαμψη και η ανεργία έχει μειωθεί.

Ενώ, χαρακτηριστική ήταν και η καταληκτική ατάκα της ομιλίας του: "Η Κρήτη θα οφεληθεί πολύ από την κυβέρνησή μου".

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το όνομα του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως το «λόγο τον έχει η τοπική κοινωνία», παρότι, βέβαια ο ίδιος έχει κάποιες ιδέες στο μυαλό του. Δεν αποκάλυψε τίποτα σχετικά με τις εξαγγελίες που αναμένεται να κάνει για το ΒΟΑΚ, από τα Χανιά, ωστόσο, τόνισε πως σκοπός του είναι το Ρέθυμνο να μετατραπεί σε ένα ακαδημαϊκό, περιφερειακό κέντρο.

Έπειτα, ο πρωθυπουργός περπάτησε στα σοκάκια του Ρεθύμνου, όπου και συνομίλησε με καταστηματάρχες και πελάτες.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στην Κρήτη:

Στις 5:30 μ.μ. θα μεταβεί στην 115 Π.Μ., όπου σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες αναμένεται να βρεθεί και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στις 6:30 μ.μ. αναμένεται να προεδρεύσει σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, ενώ θα επισκεφτεί και το Δημαρχείο Χανίων, με βασικό “μενού” της συνάντησης τα θέματα που θα έχουν σχέση με την πόλη των Χανίων.

Εκεί, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης έχε ετοιμάσει και θα παραδώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναλυτικό υπόμνημα με έργα προτεραιότητας για τον δήμο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το σημερινό πρόγραμμα για τον πρωθυπουργό στην Κρήτη είναι ιδιαίτερα πιεσμένο. Περιλαμβάνει πολλές μετακινήσεις σε μεγάλες αποστάσεις και πολλές επισκέψεις και συναντήσεις. Κάτι που σημαίνει πως στην πράξη δεν αποκλείεται διόλου οι προγραμματισμένοι στην ανακοίνωση της περιοδείας χρόνοι να ξεφύγουν...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News