default-image

Απολυμένοι Συμβασιούχοι Ρεθύμνου: Έχασαν μια ακόμη δικαστική διαμάχη

Ρέθυμνο
Απολυμένοι Συμβασιούχοι Ρεθύμνου: Έχασαν μια ακόμη δικαστική διαμάχη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν 24 πρώην συμβασιούχοι του Δήμου Ρεθύμνου – Τον Μάιο το τελικό δικαστήριο

Με τον εφιάλτη της ανεργίας έρχονται ολοένα και πιο κοντά οι 24 πρώην συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνου, οι οποίοι έχασαν χθες μια ακόμα δικαστική μάχη, διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία. Το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου, το οποίο εξέτασε την προσωρινή διαταγή που είχαν καταθέσει, τελικά απέρριψε το αίτημά τους, με αποτέλεσμα οι 24 πρώην εργαζόμενοι του μητροπολιτικού Δήμου να έχουν στρέψει το βλέμμα τους στο τελικό δικαστήριο που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο, από την απόφαση του οποίου θα εξαρτηθεί εάν θα απομακρυνθούν οριστικά από το καθημερινό τους μεροκάματο στον Δήμο ή όχι.

Ειδικότερα, μπορεί από τις 13 Φεβρουαρίου να μπήκε “φρένο” στο καθημερινό τους μεροκάματο, εξαιτίας της τότε απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου, χθες όμως μία ακόμα δικαστική μάχη τελικά χάθηκε για αυτούς. Πρόκειται για τους 24 πρώην συμβασιούχους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του μητροπολιτικού Δήμου, οι οποίοι, αν και - όπως ισχυρίζονται - καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην υπηρεσία τους, εντούτοις οδηγούνται σταδιακά στην ανεργία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Χθες το πρωί, μάλιστα, οι 24 πρώην εργαζόμενοι του Δήμου Ρεθύμνου, έχοντας στο πλευρό τους και άλλους συναδέλφους τους, συγκεντρώθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου εκδικάστηκε στο Ειρηνοδικείο η προσωρινή διαταγή που είχαν καταθέσει. Όμως, η απόφαση του δικαστηρίου τούς “έκοψε” κάθε ελπίδα για να επανέλθουν στη δουλειά τους, καθώς το αίτημά τους απορρίφθηκε, παρά το γεγονός ότι στη δίκη κατέθεσαν υπέρ τους και εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ίδιος ο δήμαρχος, Γιώργος Μαρινάκης.

Οι συμβασιούχοι έχουν πλέον στρέψει το βλέμμα τους στο τελευταίο δικαστήριο που θα γίνει τον Μάιο, δηλώνοντας πως θα παλέψουν μέχρι και την τελευταία στιγμή διεκδικώντας ουσιαστικά το δικαίωμα στην εργασία.

«Είμαστε στο πλευρό τους»

Στο πλευρό των “24” βρίσκονται από την πρώτη στιγμή, όπως προαναφέραμε, οι συνάδελφοί τους στον Δήμο Ρεθύμνου, οι οποίοι τους συμπαραστέκονται στον αγώνα που δίνουν.

«Οι άνθρωποι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας και θα πρέπει άμεσα να επιστρέψουν στην εργασία τους», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στη “Νέα Κρήτη”, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμο Ρεθύμνου, Μανόλης Γωνιωτάκης.

Εξάλλου, αντίστοιχα ήταν τα όσα είπε και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Τσιχλάκης, ο οποίος κάλεσε μεταξύ άλλων την κυβέρνηση να δώσει τέλος στην πολιτική “ομηρία” αυτών των ανθρώπων.

Απόρριψη ασφαλιστικών μέτρων Η δίκη του περασμένου Φεβρουαρίου

Εντωμεταξύ, τον περασμένο Φεβρουάριο οι 24 πρώην συμβασιούχοι του Δήμου είχαν έρθει και πάλι αντιμέτωποι με μία ακόμη αρνητική δικαστική απόφαση. Τότε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου είχε απορρίψει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει σε προγενέστερο χρόνο, διεκδικώντας να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Η απόφαση αυτή είχε ουσιαστικά “ανοίξει” τον δρόμο προς την ανεργία για τους εν λόγω πρώην εργαζόμενους του Δήμου, καθώς τότε σταμάτησαν να αμείβονται από την εργασία τους.

Μάλιστα, όταν η τότε απόφαση του δικαστηρίου κοινοποιήθηκε στο Γραφείο Προσωπικού του Δήμου, οι “24” προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο, στο οποίο εξακολουθούν να παραμένουν, διαμηνύοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους στις δικαστικές αίθουσες με την ελπίδα ότι ίσως δικαιωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι “24” είχαν επιδοθεί τα τελευταία περίπου πέντε χρόνια σε έναν επίπονο για αυτούς δικαστικό αγώνα, προκειμένου οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Όμως, η προαναφερόμενη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου ήταν καταπέλτης, καθώς ανέφερε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, με αποτέλεσμα να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία επίσης “έχασαν”.

Από την πλευρά της η δημοτική Αρχή, που στο παρελθόν είχε ταχθεί στο πλευρό τους, είχε επισημάνει τότε πως σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να «παρακούσει» τη δικαστική απόφαση, καθώς κινδύνευε η ίδια να βρεθεί «κατηγορούμενη».

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News