Εντοπίστηκε η βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης στο Πανόραμα Ρεθύμνου - «Συναγερμός» για νέα βλάβη

Ρέθυμνο
Εντοπίστηκε η βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης στο Πανόραμα Ρεθύμνου - «Συναγερμός» για νέα βλάβη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην ΔΕΥΑΡ για νέα βλάβη που απειλεί τμήμα της παλιάς πόλης, ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζουν και γειτονιές του Ατσιποπούλου

Ένα μόνο 48ωρο πέρασε -μετά την πολυήμερη ταλαιπωρία τους- χωρίς να αντιμετωπίσουν πρόβλημα υδροδότησης οι κάτοικοι του Πανοράματος στο Ρέθυμνο και χθες από τις 11 σχεδόν το βράδυ μέχρι και σήμερα τις πρώτες απογευματινές ώρες, οι βρύσες των σπιτιών τους στέρεψαν ξανά!

Μία νέα βλάβη που υπέστη το πεπαλαιωμένο δίκτυο, με το οποίο τροφοδοτείται η περιοχή τους με νερό, τους έκανε να χάσουν πλέον την ψυχραιμία τους και θορυβημένοι να καλούν το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΥΑΡ, ζητώντας εξηγήσεις.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, Βασίλης Θεοδωράκης, τα δίκτυα ύδρευσης της περιοχής είναι πολλών χρόνων, με αποτέλεσμα αρκετά συχνά να «βγάζουν» προβλήματα εξαιτίας της διαρροής νερού που παρατηρείται.

Σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας, συνεργεία της υπηρεσίας έσπευσαν στην περιοχή αναζητώντας κυριολεκτικά στα «τυφλά», το σημείο που παρουσίαζε την διαρροή προκειμένου να το αποκαταστήσουν.

Τελικά μετά από πολλές προσπάθειες το «επίμαχο» σημείο εντοπίστηκε τις μεσημεριανές ώρες, οπότε και η βλάβη αποκαταστάθηκε. Ωστόσο, όπως αναφέρουν στο neakriti.gr κάτοικοι του Πανοράματος, μέχρι και αυτή την ώρα, οι βρύσες των σπιτιών τους άλλοτε τρέχουν νερό και άλλοτε στερεύουν. Μάλιστα, όπως σημειώνουν, τα σπίτια που βρίσκονται στο πιο ψηλό σημείο του πυκνοκατοικημένου οικισμού, αντιμετωπίζουν σοβαρότερο πρόβλημα, εξαιτίας της εξαιρετικά μειωμένης ροής του νερού (τουλάχιστον προς το παρόν).

Οι ίδιοι πάντως, δηλώνουν ότι αρνούνται να το πάρουν απόφαση ότι στο εξής θα ζουν καθημερινά με τον «εφιάλτη της σταγόνας», καθώς κανείς (ούτε και η ΔΕΥΑΡ) δεν μπορεί να τους προεξοφλήσει πως τις επόμενες ώρες το δίκτυο δεν θα υποστεί μία νέα βλάβη, με συνέπεια να μείνουν και πάλι χωρίς νερό.

Υπενθυμίζεται ότι η υδροδότηση στο Πανόραμα επανήλθε -σταδιακά- από το βράδυ της Πέμπτης και αφότου οι κάτοικοι είχαν μείνει χωρίς νερό από την Κυριακή του Πάσχα.

Το επιτυχημένο «πείραμα» της ΔΕΥΑΡ, ήταν να διακόψει οριστικά την περασμένη Πέμπτη την παροχή νερού από οποιαδήποτε άλλη δεξαμενή και να εγκαταστήσει νέες σωλήνες ώστε να τροφοδοτήσει τον οικισμό από άλλη «πηγή».

Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, γνωρίζοντας καλά τα προβλήματα υδροδότησης της περιοχής, εξαιτίας των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης, προγραμματίζει να ξεκινήσουν στο άμεσο μέλλον οι εργασίες για την εγκατάσταση νέων δικτύων στο Πανόραμα ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή υδροδότηση του οικισμού από το Ρέθυμνο.

Οι εργασίες αυτές θα γίνουν -όπως είχε αναφέρει στο neakriti.gr, ο διευθυντής της ΔΕΥΑΡ, Γιώργος Παπαδάκης- παράλληλα με τα έργα που προγραμματίζονται και για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου. Και αυτό διότι αν και το Πανόραμα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΡ και τον βιολογικό, ακόμα και σήμερα τα σπίτια της περιοχής εξυπηρετούνται αποχετευτικά, με βόθρους.

Νέα προβλήματα υδροδότησης σε τμήμα της παλιάς πόλης και του Ατσιποπούλου

Εντωμεταξύ, τελειωμό φαίνεται πως δεν έχει το μαρτύριο που ζουν οι κάτοικοι του Ρεθύμνου με την ομαλή υδροδότηση των σπιτιών τους, καθώς σήμερα ανέκυψε νέο πρόβλημα και σε τμήμα του ιστορικού κέντρου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής το πρόβλημα περιορίζεται μόνο στην περιοχή που βρίσκεται πίσω από το δημαρχείο της πόλης μέχρι και το ύψος της πλατείας Μητροπόλεως.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, το νερό στις βρύσες τους δεν έχει καμία πίεση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε δουλειά στα νοικοκυριά τους, αφού είναι αρκετό -όπως μας ανέφεραν χαρακτηριστικά- μόνο για να πλύνουν τα χέρια τους!

Ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ απάντησε πως όντως παρατηρείται βλάβη στο δίκτυο που τροφοδοτεί την συγκεκριμένη περιοχή, όμως -όπως πρόσθεσε- τα τεχνικά συνεργεία της υπηρεσίας τους βρίσκονται και πάλι επί ποδός σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν την βλάβη και να την επιδιορθώσουν έγκαιρα…

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, κάτοικοι και από την περιοχή του Ατσιποπούλου που επικοινώνησαν με το neakriti.gr τόνισαν πως αρκετά συχνά -και μάλιστα σχεδόν από τις αρχές του μήνα μέχρι και σήμερα- οι βρύσες των σπιτιών τους στερεύουν για κάποιες ώρες της ημέρας!

Στην περίπτωση αυτή, οι κάτοικοι του Ατσιποπούλου αλλά και η ίδια η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, αποδίδουν το πρόβλημα στα εξίσου απαρχαιωμένα δίκτυα ύδρευσης που υπάρχουν και στην εν λόγω περιοχή, όπως και στην περιοχή του Πανοράματος, που προαναφέραμε.

Εντούτοις, αυτό που ζητούν από την ΔΕΥΑΡ οι κάτοικοι από τις «προβληματικές» γειτονιές του Ατσιποπούλου, είναι να φροντίσει με όποιο τρόπο κρίνει καλύτερο, να αποκαταστήσει την βλάβη στο υφιστάμενο δίκτυο ή έστω να αντικαταστήσει τις πεπαλαιωμένες σωλήνες με τις οποίες υδροδοτείται η περιοχή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News