Αυτή η ζύμη που μας προτείνει η Ομάδα Live Kitchen είναι ζύμη Πασπαρτού, δηλαδή μία ζύμη για όλες τις χρήσεις.
Ο Πάνος Παπαδάκης σε αυτό το βίντεο μας έφτιαξε ένα ζυμάρι για όλες τις χρήσεις και πρόκειται για μία επαγγελματική συνταγή.
Αυτό το ζυμάρι είναι ένα ζυμάρι, που μπορεί να κάνει τα πάντα, δηλαδή γλυκές και αλμυρές συνταγές, όπως πεϊνιρλί, πίτσα, κρουασάν κ.ά.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο βήμα – βήμα πώς μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε αυτό το ιδιαίτερο και αφράτο ζυμαράκι.
350 γρ γάλα
9 γρ ξηρή μαγιά
1,5 κτγ αλάτι
1 κτγ ζάχαρη
1 αυγό
650 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
65 γρ βούτυρο
Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά, το αυγό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο και πλάθουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Τη ζύμη αυτή την χρησιμοποιούμε για όλες τις συνταγές μας όπως πίτσα, κρουασάν, πεϊνιρλί ή σε ότι άλλο εμείς θέλουμε. Μπορούμε και να την αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη και να την χρησιμοποιήσουμε άλλη μέρα αφού πρώτα την ξεπαγώσουμε φυσικά.
Είναι μια υπέροχη ζύμη που θα τη χρησιμοποιείτε σε όλες σας τις συνταγές!