Είναι νόστιμα, όμως πολύ συχνά είναι γεμάτα… λάδι, με αποτέλεσμα να είναι και άκρως παχυντικά!
Ο λόγος για τα ντόνατς, ή αλλιώς τους λουκουμάδες!
Αν προσέχετε τη διατροφή σας, ή αν έχετε μικρά παιδιά, αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια!
1 κούπα αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ της κούπας maple syrup
½ κούπα γάλα αμυγδάλου
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αμυγδάλου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 μπανάνα, λιωμένη
- Σε ένα μπολ, λιώνουμε τη μπανάνα και ρίχνουμε το γάλα, τη βανίλια, το maple syrup, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, μαζί με τη μαγειρική σόδα, το baking powder και την κανέλα και τα ρίχνουμε στο μπολ.
- Ανακατεύουμε καλά και δημιουργούμε το μείγμα για τα ντόνατς.
- Γεμίζουμε τις θήκες για ντόνατς με το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 180C.
- Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη, με σοκολάτα, ή με ό,τι άλλο θέλουμε!
Πηγή: bovary.gr