Κάντε Πάσχα στην ΚΡΗΤΗ TV!

Life
Κάντε Πάσχα στην ΚΡΗΤΗ TV!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλούσιο το εορταστικό πρόγραμμα της ΚΡΗΤΗ TV και φέτος το Πάσχα

Με οδοιπορικά, εκπομπές που μας ταξιδεύουν στον χρόνο και μας… βάζουν στο κλίμα των ημερών, αλλά και ψυχαγωγικές εκπομπές, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να λείπουν και φέτος από το εορταστικό πρόγραμμα του καναλιού θα γιορτάσουμε το Πάσχα!

Μεγάλη Παρασκευή και η ΚΡΗΤΗ TV μας δίνει την ευκαιρία να ακούσουμε τα εγκώμια με τη συνοδεία της λύρας από τον πρωτομάστορα της Κρητικής Μουσικής, Θανάση Σκορδαλό και τον Γιάννη Δαμαρλάκη.

Την ίδια ημέρα θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε παρέα με τον Στέλιο Ζερβό και τις «Ιστορίες του Δρόμου» σε ένα μοναδικό οδοιπορικό, στα ιστορικά μοναστήρια του ακρωτήριου Μελέχας στα Χανιά.

Το Μεγάλο Σάββατο ο Νίκος Γωνιανάκης με τους αορείτες μας εύχονται Χρόνια Πολλά με... τον δικό τους τρόπο, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα μπορούσαμε να... ταξιδέψουμε μαγειρεύοντας σε ένα παραδοσιακό μιτάτο, όπου στήνεται ένα απίστευτο γλέντι με τον Βασίλη Πατσή.

Την ίδια ημέρα επίσης η Αναστασία Μπιτζιλέου θα μας… πάει στον Ζαρό με την εκπομπή «Έλα Κοντά», σε έναν τόπο μοναδικό, χτισμένο στους πρόποδες του Ψηλορείτη, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε απίστευτες εικόνες και να ζήσουμε ένα παραμύθι, όπως η ίδια μας υπόσχεται.

Τη Δεύτερη μέρα του Πάσχα θα πάμε στο Σπήλαιο Σφεντόνη των Ζωνιανών με τον Θανάση Μαυρόκωστα, όπου μαζί με το μουσικό συγκρότημά του στήνουν ένα ξεχωριστό γλέντι στο πιο απίθανο μέρος της Κρήτης. Εκεί η Μιχαέλα Λιονάκη συναντά τους ανθρώπους των Ζωνιανών και κάνει βόλτα στις όμορφες εκκλησίες του χωριού, όπου μας μεταφέρει την ιστορία τους.

Μεγάλη Παρασκευή στις 17:25

Ω Γλυκύ μου Έαρ… η ΚΡΗΤΗ TV θυμάται…!

Ο πρωτομάστορας και μεγάλος δάσκαλος της Κρητικής μουσικής Θανάσης Σκορδαλός, ψάλλει τα εγκώμια της Μεγάλης Εβδομάδας μαζί με τον Γιάννη Δαμαρλάκη με συνοδεία λύρας, κάνοντας μια εντυπωσιακή ερμηνεία.

Η παραγωγή αυτή της ΚΡΗΤΗ TV μαγνητοσκοπήθηκε στη Φορτέτσα Ρεθύμνου πριν από 23 χρόνια και έμελλε να είναι η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του αείμνηστου Κρητικού λυράρη!

Ζήστε την ξανά!

Μεγάλη Παρασκευή στις 18:00

«Ιστορίες του Δρόμου» με τον Στέλιο Ζερβό την Μ. Παρασκευή 24 Απριλίου στις 18:00 εκτάκτως στην ΚΡΗΤΗ TV.

Η πίστη ήρθε και φώλιασε από την αρχαιότητα στη Κρήτη. Τα σπήλαια και τα σπουδαία μοναστήρια του Ακρωτηρίου Χανίων προσφέρουν καταφύγιο στους προσκυνητές των αιώνων και εκπλήξεις στους σύγχρονους περιηγητές.

Η περιήγηση στο Αγιοφάραγγο του Ακρωτηρίου ισοδυναμεί μ’ ένα ταξίδι στον χρόνο. Κάθε βήμα σου αποκαλύπτει και μια έκπληξη και παρουσιάζει με τον πιο εύληπτο τρόπο τη διαδοχή της λατρείας στο νησί.

Οι Ιστορίες του Δρόμου εκτάκτως την Μεγάλη Παρασκευή παρουσιάζουν ένα μοναδικό οδοιπορικό στα ιστορικά μοναστήρια του ακρωτήριου Μελέχας στα Χανιά.

Η Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων, η Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου, το Καθολικό.

Μεγάλο Σάββατο στις 00:05

O Νίκος Γωνιανάκης με τους Αορείτες μας εύχονται Χρόνια Πολλά!

Ο Νίκος Γωνιανάκης μέσα από τη λύρα, τη φωνή αλλά και το ιδιαίτερο ύφος του, καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο διαχρονικούς «λυράρηδες» της Κρήτης !

Οι «Αορείτες» είναι μια χορευτική ομάδα που τους χαρακτηρίζει ο δυναμισμός η αγάπη και η υπερηφάνεια για τους Κρητικούς Χορούς!

Μαζί ενώνονται για να σας ξεσηκώσουν στην πιο ξεχωριστή μέρα του χρόνου, την Ανάσταση! Κέφι, Χαρά, Μουσική, Χορός και Τραγούδι είναι μερικά στοιχεία που θα πρωταγωνιστήσουν το Μεγάλο Σάββατο αμέσως μετά την Ανάσταση στο εορταστικό μουσικό χορευτικό πρόγραμμα της ΚΡΗΤΗ TV με την Αναστασία Μπιτζιλέου!

Κυριακή του Πάσχα στη 13:00

«Πας Μαγειρεύοντας» σε ένα παραδοσιακό μιτάτο στήνετε ένα απίστευτο γλέντι!

Ο Βασίλης Πατσής την Κυριακή του Πάσχα στη 13:00 θα σας μαγειρέψει συνταγές με αρνί και όχι μόνο, ψηλά στην τοποθεσία Αρμί Ρεθύμνου σε ένα παλιό μιτάτο θα τραγουδήσουν και θα φάνε μεζέδες σε μια εναλλακτική παρέα!

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία τον κ. Γιάννη Φραντζεσκάκη.

Κυριακή του Πάσχα στις 14:50

«Έλα Κοντά» στον Ζαρό με την Αναστασία Μπιτζιλέου!

Χτισμένος στου πρόποδες του Ψηλορείτη σε μια καταπράσινη κοιλάδα, φημισμένος για τα άφθονα νερά του, ο Ζαρός είναι ένας ευλογημένος τόπος και ένας ιδανικός προορισμός για να γιορτάσουμε την Κυριακή του Πάσχα με ένα ολοκαίνουργιο επεισόδιο «Έλα Κοντά» που στόχο έχει να αναδείξει τις ομορφιές του τόπου!

Γνωρίζουμε τις αρχαίες εκκλησίες και τα ιστορικά μοναστήρια του χωριού . Μπαίνουμε στο εργαστήρι του Αντώνη Στεφανάκη , ένα από τους πιο παλιούς οργανοποιούς της Κρήτης και επισκεπτόμαστε τον μοναδικό σε λειτουργία νερόμυλο με τον μυλωνά του να αλέθει σιτάρι…! Μαθαίνουμε τα μυστικά της «μενούζας» που είναι το παραδοσιακό κοκορέτσι του χωριού, αλλά και του Ζαριανού οφτού!

Ενώ ο Νίκος Μανιουδάκης με τον Νικόλα Μανιουδή και τα μουσικά τους συγκροτήματα έχουν αναλάβει την διασκέδαση μας, με την συνοδεία των χορευτικών συγκροτημάτων του Χαραλαμπάκη Αστρινού «Μπαλάσκας» και του Ζαχαριουδάκη Γιάννη!

Μια γιορτή που θα σας μείνει αξέχαστη, μέσα από το στολίδι του Ζαρού την λίμνη Βότομος θα δούμε εικόνες βγαλμένες από τη φύση και θα ζήσουμε ένα παραμύθι την Κυριακή του Πάσχα στην ΚΡΗΤΗ TV!

Δευτέρα του Πάσχα στις 14:50

Πάσχα στο σπήλαιο Σφεντόνη Ζωνιανών με τον Θανάση Μαυρόκωστα και τις σχολές χορού Μαυρόκωστα!

Την Δευτέρα του Πάσχα λέμε Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά από τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου, με το μουσικό συγκρότημα του Θανάση Μαυρόκωστα και τις Σχολές παραδοσιακών χορών Μαυρόκωστας να στήνουν ένα ξεχωριστό γλέντι στο πιο απίθανο μέρος της Κρήτης στο σπήλαιο Σφεντόνη!

Η Μιχαέλα Λιονάκη συναντά τους ανθρώπους των Ζωνιανών σε ένα παραδοσιακό μιτάτο, κάνουμε μια βόλτα στις όμορφες εκκλησίες του χωριού και μαθαίνουμε την ιστορία τους, ξεναγούμαστε στο μεγαλύτερο σπήλαιο της Κρήτης. Ακόμη το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων «Ποταμιάνου» εντυπωσιάζει με τις αναπαραστάσεις που ξεδιπλώνουν την ιστορία ολόκληρου του Νησιού!

Με οικοδέσποινα την Μαρία Μακρυπόδη, με μια όμορφη παρέα με γιορτινή διάθεση βιώνουμε την άψογη φιλοξενία των Ζωνιανών, αλλά και τον Θανάση Μαυρόκωστα σε ρόλο «λυράρη» αυτή τη φορά να μας ξεσηκώνει με την μουσική και τις κοντυλιές του όπου διαπιστώνουμε το ταλέντο του όχι μόνο στο χορό αλλά και στην λύρα!

Μια πανδαισία εικόνας και χρωμάτων μπροστά σε ένα θαύμα της φύσης όπως είναι το σπήλαιο Σφεντόνη, με πάνω από 70 χορευτές να σας ξεσηκώνουν με τους ρυθμούς τους!

Ένα εορταστικό κρητικό παραδοσιακό πρόγραμμα όπως δεν το έχετε ξανά ζήσει..!

Τη Δευτέρα του Πάσχα στις 14:50 στην ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News