default-image

Θερινό σινεμαδάκι στη Πύλη Βηθλεέμ και τις Αρχάνες

Πολιτισμός
Θερινό σινεμαδάκι στη Πύλη Βηθλεέμ και τις Αρχάνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρισκόμαστε στην “καρδιά” του καλοκαιριού και εν μέσω ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών, αλλά και... οικονομικής κρίσης, οι επιλογές των Ηρακλειωτών - που αδυνατούν να φύγουν από την πόλη - για ψυχαγωγία δεν είναι οι περισσότερες δυνατές. Σε μια τέτοια συγκυρία, η λύση του θερινού σινεμά φαντάζει ως η ιδανική διέξοδος, προκειμένου οι ντόπιοι να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Στην πόλη του Ηρακλείου ξεκινούν σε μερικές ημέρες οι προβολές στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Βηθλεέμ” για το φετινό καλοκαίρι. Ο χώρος γνωστός στους παροικούντες τη... Βηθλεέμ: Οι προβολές γίνονται, όπως κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια, στη νότια χαμηλή πλατεία του ομώνυμου Προμαχώνα, ενώ η είσοδος βρίσκεται επί της λεωφόρου Πλαστήρα, απέναντι από το Πανάνειο.

Ωστόσο, για τους λάτρεις της 7ης Τέχνης υπάρχει και δεύτερη επιλογή στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει οι προβολές στο θερινό κινηματογράφο Αρχανών “Ο Παράδεισος”.

Οι θερινές προβολές στον δημοτικό κινηματογράφο “Βηθλεέμ” ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Ιουλίου και ολοκληρώνονται το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου. Οι προβολές θα ξεκινούν στις 9:30 το βράδυ, ενώ τον Σεπτέμβριο η ώρα έναρξης μεταφέρεται μισή ώρα νωρίτερα. Οι προβολές θα γίνονται καθημερινά (εκτός Κυριακής), ενώ το αντίτιμο εισόδου ανέρχεται στα 3 ευρώ. Εξάλλου, σημειώνεται ότι κάθε ταινία θα προβάλλεται για τρεις βραδιές.

Οι προβολές για φέτος το καλοκαίρι ξεκινούν στις 16 Ιουλίου με την προβολή της ταινίας “Καζαντζάκης” του Γιάννη Σμαραγδή. Την Πέμπτη 19 Ιουλίου παίρνει σειρά η ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο “Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου”. Από τη Δευτέρα 23 έως την Τετάρτη 25 του μηνός θα προβληθεί η τελευταία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου “Ο θάνατος του Ιερού Ελαφιού”, που κέρδισε το 2017 το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ των Καννών.

Από 26 έως 28 Ιουλίου θα προβάλλεται η ταινία “Η μορφή του νερού” του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο (2017). Εξάλλου, από 30 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου, στον κινηματογράφο “Βηθλεέμ” θα προβάλλεται η ταινία “Το σπίτι δίπλα στη θάλασσα” του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν (2017).

Στις 2, 3 και 4 Αυγούστου είναι σειρά της κλασικής βρετανικής ταινίας “Η συμμορία των πέντε”, με πρωταγωνιστή τον Πίτερ Σέλερς (1955). Από τη Δευτέρα 6 έως την Τετάρτη 8 Αυγούστου θα γίνουν προβολές της ταινίας “Οι τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι” του Μάρτιν Μακντόνα (2017), η οποία απέσπασε δύο βραβεία Όσκαρ.

Στις 9, 10 και 11 Αυγούστου θα προβληθεί το remake (2017) της κλασικής αμερικανικής ταινίας “Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές” σε σκηνοθεσία του Κένεθ Μπράνα. Τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Αυγούστου θα προβληθεί η ουγγρική ταινία “H ψυχή και το σώμα” του Ίλντικο Ενιέντι (2017), η οποία απέσπασε τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Από τις 16 έως τις 18 Αυγούστου θα προβάλλεται η ταινία “Lady bird” της Γκρέτα Γκέργουιγκ (2017), που κέρδισε τη χρυσή σφαίρα καλύτερης ταινίας στην κατηγορία κωμωδία/μιούζικαλ. Εξάλλου, στις 20, 21 και 22 του μήνα θα γίνουν προβολές της ταινίας “Ξυπόλυτοι στο Παρίσι” των Ντομινίκ Αμπέλ και Φιόνα Γκόρντον.

Από 23 έως 25 Αυγούστου θα προβάλλεται στον κινηματογράφο “Βηθλεέμ” το κλασικό βρετανικό φιλμ “Darling”, παραγωγής του 1965. Στις 27, 28 και 29 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία “Το τετράγωνο” του Ρούμπεν Έστλουντ (2017), η οποία κέρδισε το χρυσό φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών.

Στις 30 και 31 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου θα προβάλλεται η ταινία “Ιστορίες καθημερινής τρέλας” του Μάρκο Φερέρι, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Τσαρλς Μπουκόφσκι. Από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου θα γίνονται προβολές της γαλλικής ταινίας “Μετά τον χωρισμό” του Ξαβιέ Λεγκράν.

Από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου θα προβάλλεται η ταινία Ζάμα του Λουκρέσια Μαρτέλ, ενώ από τις 10 έως 12 του μήνα θα προβληθεί η ταινία “Blade Runner 2049” του Ντενί Βιλνέβ. Οι προβολές για το 2018 ολοκληρώνονται στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου με την ταινία “Ο αγαπημένος σου Βίνσεντ”.

Σινεμά “O Παράδεισος”

45 ταινίες μέχρι τον Σεπτέμβριο

Εξάλλου, για τους λάτρεις της 7ης Τέχνης, ο κινηματογράφος “Βηθλεέμ” δεν είναι το μοναδικό θερινό σινεμά που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Ήδη εδώ και λίγες ημέρες έχουν ξεκινήσει οι προβολές και στον θερινό κινηματογράφο Αρχανών “Ο Παράδεισος”. Οι προβολές ξεκινούν στις 9:30 το βράδυ, ενώ από τις 15 Αυγούστου κι έπειτα, ώρα έναρξης θα είναι στις 9 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι ο “Παράδεισος” θα είναι κλειστός τις Δευτέρες και τις Πέμπτες. Μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου θα προβληθούν συνολικά 45 ταινίες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η αμερικανική ταινία του 2017 “Τρέξε!”, το κλασικό θρίλερ του 1935 “Τα 39 σκαλοπάτια”, το “Moonlight”, το “Πάρτι”, αλλά και οι “Τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, Μιζούρι”. Το αναλυτικό πρόγραμμα των φετινών προβολών έχει αναρτηθεί στη σελίδα “Κινηματογραφική ομάδα Αρχανών” στο Facebook.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News