«Ο Χορός της Ζωής»: Ελάτε να χορέψουμε έναν κρητικό χορό γύρω από τη λίμνη του Διγενή

Πολιτισμός
«Ο Χορός της Ζωής»: Ελάτε να χορέψουμε έναν κρητικό χορό γύρω από τη λίμνη του Διγενή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χορός
Κυριακή,12 Αυγ 2018, 18:00
Λίμνη του Διγενή στη Γέργερη

Μια πρωτότυπη εκδήλωση, με τίτλο «Ο Χορός της Ζωής» αναμένεται να λάβει χώρα στη λίμνη του Διγενή στη Γέργερη.

Πρόκειται για μια δράση που έχει ως μότο τη φράση «Ένας χορός είναι η ζωή κι αν κάνεις λάθος βήμα... απλά συνεχίζεις» και απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών, από το πιο μικρό παιδί μέχρι τον παππού και τη γιαγιά, με σκοπό να παρακινήσει τους πάντες να έρθουν, να πιαστούν από το χέρι κι όλοι μαζί να χορέψουν ένα κρητικό χορό γύρω από τη λίμνη, υπό τον ήχο της λύρας του Κωστή Ψαρουλάκη και του συγκροτήματός του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Γέργερης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ θα μοιραστούν παραδοσιακά εδέσματα ως κέρασμα για τους επισκέπτες.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις «Δράσεις Πολιτισμού».

Τι είναι οι «Δράσεις Πολιτισμού»;

Ιδρύτρια των «Δράσεων Πολιτισμού» είναι η Στέλλα Αναστασάκη, η οποία έχει ως όραμα την προώθηση των εθίμων της Γέργερης και της παράδοσης του τόπου μας, μέσα από δρώμενα που έχουν σκοπό να φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους μεταξύ τους, έξω στη φύση, μακριά από την αποξένωση της σημερινής εποχής.

Στόχος τους είναι η επαφή και η γνωριμία των ανθρώπων με τους χορούς, τις γεύσεις, τα ήθη και τα έθιμα, αλλά και τα βουνά, τα μονοπάτια, την άγρια χλωρίδα και πανίδα του τόπου μας, με σεβασμό στην παράδοση και αγάπη στη φύση και το περιβάλλον.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση από τις «Δράσεις Πολιτισμού»: «Θέλουμε αυτή η εκδήλωση που είναι και η πρώτη μας, να εδραιωθεί και στοχεύουμε σε ρεκόρ Γκίνες του χρόνου.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News