Εργασία μαθητών για την Εβραϊκή Κοινότητα του Ηρακλείου

Πολιτισμός
Εργασία μαθητών για την Εβραϊκή Κοινότητα του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Τετάρτη,23 Ιαν 2019, 19:00
Ίδρυμα Καλοκαιρινού
Στο 6ο Λύκειο

Την ερευνητική εργασία που εκπόνησαν οι μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, με θέμα “Η εβραϊκή κοινότητα του Ηρακλείου”, παρουσιάζει, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, η Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου (ΕΦΝΗ).

Η παρουσίαση θα γίνει στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9) την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα.

Η εργασία εκπονήθηκε με την επίβλεψη του καθηγητή κ. Γιώργου Χατζηζήση. Στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία-μαρτυρία “Ας είναι η μνήμη σου αγάπη - Η ιστορία του Οβαδία Μπαρούχ”, διάρκειας 45 λεπτών, παραγωγής 2002, του Ιδρύματος Yad Vashem της Ιερουσαλήμ, που είναι η προσωπική μαρτυρία του επιζώντος από το Άουσβιτς Οβαδία Μπαρούχ, Εβραίου από τη Θεσσαλονίκη.

«Όπως σε όλες τις δράσεις που φιλοξενούνται στον Κοινωνικό Χώρο, η είσοδος είναι δωρεάν. Η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο - “Φαγητό με την Αγάπη μας”) των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News