Οι ψησταριές θα πάρουν «φωτιά» - Τσικνίζει όλη η Κρήτη

Πολιτισμός
Οι ψησταριές θα πάρουν «φωτιά» - Τσικνίζει όλη η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις για να ξεφαντώσετε το απόγευμα - Ο καιρός είναι σύμμαχος των καρναβαλιστών!

Η Τσικνοπέμπτη έφτασε και εκατοντάδες ψησταριές πρόκειται να πάρουν «φωτιά» απ’ άκρη σ’ άκρη σε ολόκληρη την Κρήτη.

Δείτε σε ποιες περιοχές μπορείτε να απολαύσετε εντελώς δωρεάν άφθονο φαγητό και κρασί, να διασκεδάσετε και να χορέψετε με την καρδιά σας.

Όλοι όσοι βρεθούν έξω την Τσικνοπέμπτη θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να αποδράσουν για λίγο από την καθημερινότητα και τα προβλήματα. Εφοδιαστείτε με αποκριάτικη διάθεση, χαμόγελο και πολύ φαντασία.

Η κεντρική αποκριάτικη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 το απόγευμα μπροστά από τη Λότζια όπου 15 Σχολές Χορού της πόλης θα παρουσιάσουν χορογραφίες ενώ θα ακολουθήσει αποκριάτικο ξεφάντωμα με την παρουσίαση και των Καρναβαλικών Ομάδων.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και το μουσικό συγκρότημα «Κούλτουρ- Μούλτουρ» ενώ την διοργάνωση έχουν αναλάβει οι Ομάδες από το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού και η ΔΗΚΕΗ.

Νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί ο περίπατος φιλανθρωπικού χαρακτήρα μέσα στην πόλη «Τρέχω για την Καστρινή Αποκριά» με αφετηρία την Ενετική Λότζια.

«Τσικνοπέμπτη στην οδό Τσουδερών» ονομάζεται η κεντρική εκδήλωση που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, στις 18.00 το απόγευμα, στα βορινά σκαλιά της Δημοτικής Αγοράς. Η Φιλαρμονική του Δήμου Χανίων σε ρυθμούς σάμπα.

Δήμος Μινώα Πεδιάδος

Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται εδώ και μέρες ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, με όλες τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις να έχουν ετοιμαστεί, για τα «Τσικνίσματα» στο Αρκαλοχώρι.

Οι ψησταριές θα στηθούν στους δρόμους ενώ κέφι, διάθεση και κρασί θα περιμένουν δημότες και επισκέπτες την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στο Αρκαλοχώρι στις 18:00. Μικροί και μεγάλοι θα ξεφαντώσουν με μουσική, χορό και θεατρικά δρώμενα, ενώ η Τσικνοπέμπτη θα σηματοδοτήσει την μεγάλη έναρξη των Αποκριάτικων εκδηλώσεων στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Τσίκνα, χορός και ξεφάντωμα σε όλη την πόλη από ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

16:30-19:30: Στην Αίθουσα Λυκείου Ελληνίδων, οι μικροί φίλοι θα διασκεδάσουν παρέα με την αγαπημένη τους Ρωρώ.

ANEMOMYAΛΟΙ-στην οδό Παρρέν Σιγανού 3

ΑΡΚΑΛΟΙ-στο Café Centro (Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων)

ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΚΤΟΥΜΕΝΟΙ-TSIKNOFESTIVAL με Open Air Party στον Πλάτανο, στις 19:00. Resident DJ: RadioDeeJay SAC

ΕΜΕΙΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ-στην Κρήνη Rimondi, στις 20:00, με θέμα: ‘Ωπα νίνα νάι, νίνα νάι!

ΟΛΟΙ ΒΙΤΣΙΟΖΟΙ-ΤΣΙΚΝΟTHURSDAΥ-Street Party με μουσική στο Day Night, στις 21:00

ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ-στο παραδοσιακό καφενείο Το τζάκι (Γερακάρη 156, όπισθεν Δημαρχείου), στις 20:00, με αποκριάτικα, λαϊκά και ζωντανή κρητική μουσική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News