«Το γλωσσικό ιδίωμα των κατοίκων του Οροπεδίου Λασιθίου» στην Ανδρόγεω

Πολιτισμός
«Το γλωσσικό ιδίωμα των κατοίκων του Οροπεδίου Λασιθίου» στην Ανδρόγεω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιβλίο
Δευτέρα,15 Απρ 2019, 00:00
Το βιβλίο του Μιχάλη Κασσωτάκη, παρουσιάζεται στην "Ανδρόγεω"
Το ετυμολογικό λεξικό του Μιχάλη Κασσωτάκη στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης»

Ο Σύνδεσμος Λασιθιωτών Ηρακλείου «Το Οροπέδιο» και η Πνευματική Εστία του Οροπεδίου Λασιθίου παρουσιάζουν το βιβλίο του Μιχάλη Κασσωτάκη, ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών «Το γλωσσικό ιδίωμα των κατοίκων του Οροπεδίου Λασιθίου».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Απριλίου και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτιρίου της οδού Ανδρόγεω, 2.

Μετά τους χαιρετισμούς θα προλογίσουν οι πρόεδροι των φορέων που οργανώνουν την εκδήλωση, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ιστορικός και συγγραφέας κ. Γεώργιος Παναγιωτάκης, ο φιλόλογος τ. λυκειάρχης κ. Ιωάννης Χρονάκης, ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης.

Σύντομη αντιφώνηση θα κάμει ο συγγραφέας, ενώ την εκδήλωση θα συντονίζει ο τ. δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γεώργιος  Μηλιαράς. 

Στο τέλος της εκδήλωσης η οποία λαμβάνει χώρα με τη χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης και την οποία υποστηρίζουν ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου και ο Σύλλογος Γυναικών Οροπεδίου Λασιθίου «Η ΡΕΑ», θα μοιραστεί το Λεξικό στους παρισταμένους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News