Η παραγωγή του Μυλοποτάμου και οι θερινές νύχτες μουσικής στο Πέραμα

Πολιτισμός
Η παραγωγή του Μυλοποτάμου και οι θερινές νύχτες μουσικής στο Πέραμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με απόλυτη επιτυχία η αυλαία στην Γη Μυλοποτάμου στο Πέραμα

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η έκτη διοργάνωση του θεσμού πια με τις πλούσιες πολιτιστικές και όχι μόνο, εκδηλώσεις, Γη Μυλοποτάμου, στο Πέραμα Ρεθύμνου.

Οι διοργανωτές φρόντισαν να γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς, οι ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες, τα προϊόντα των παραγωγών από όλη την Κρήτη, όπως και να παρακολουθήσουν δρώμενα από ανθρώπους της τέχνης, των γραμμάτων και της επιστήμης.

Ο πολιτιστικός επιμορφωτικός σύλλογος Περάματος διοργάνωσε για 6η χρονιά τις εκδηλώσεις «Γη Μυλοποτάμου» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, του Δήμου Μυλοποτάμου και του Εμπορικού Επιμελητηρίου. Οι εκδηλώσεις είχαν ως στόχο την προώθηση και ανάδειξη του πολιτισμού και των προϊόντων της περιοχής με τους επισκέπτες να μένουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την ενδοχώρα του Ρεθύμνου.

Πλήθος κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τα δρώμενα και τα παραδοσιακά εδέσματα που κερνούσαν οι σύλλογοι και οι εκθέτες της διοργάνωσης. Η προώθηση και ανάδειξη του πολιτισμού και των προϊόντων της περιοχής πλαισιώθηκε από πολιτιστικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής, παραγωγούς ποιοτικών προϊόντων από όλη την Κρήτη καθώς και από ανθρώπους που υπηρετούν την τέχνη, τα γράμματα και την επιστήμη.

Ακόμη και παρουσίαση και γευστική δοκιμή της διαδικασίας αποξήρανσης σύκων για τον χειμώνα, τις πεντανόστιμες συκομαϊδες από τον πολιτιστικό επιμορφωτικό σύλλογο Περάματος, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι παρευρισκόμενοι.

Οι διοργανωτές είχαν συμπεριλάβει στο πλαίσιο της έκθεσης και σειρά μουσικών εκδηλώσεων με το Γιώργο Λιανό, τον Γιάννη Βαρδή, ακόμα και τον Δημήτρη Μπάση με την ορχήστρα του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News