«Για θύμισέ μου»: Το Ρέθυμνο, πρώτος σταθμός της περιοδείας

Κρήτη
«Για θύμισέ μου»: Το Ρέθυμνο, πρώτος σταθμός της περιοδείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβολές θα συνεχιστούν σε Κρήτη και Αθήνα - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας «Για θύμισέ μου» στην Κρήτη μετά την πρεμιέρα και τις προβολές στο Ηράκλειο,την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, με περισσότερους απο 2000 θεατές να κατακλύζουν το κινηματοθέατρο "Αστόρια"όπου ήταν sold out προβολες.

Η ταινία πλέον ταξιδεύει στο Ρέθυμνο, απόψε στις 8 το βράδυ, στο “Cineland Παντελής”. Ακολουθεί προβολή στον Άγιο Νικόλαο στις 13 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Κινηματοθέατρο Ρεξ,.

Στα Χανιά στις 16 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα. Ενώ τέλη του μήνα θα «ταξιδέψει» στην Αθήνα, όπου στις 24 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, θα προβληθεί στο “Cinemax”, Νιρβάνα 1.

Τα έσοδα από την προβολή της ταινίας έχει προγραμματιστεί να διατεθούν στην “Αλληλεγγύη Ηρακλείου” Εταιρεία Alzheimer και Υγιούς Γήρανσης. Η όλη προσπάθεια ήδη τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πανελλήνιου Οργανισμού Νόσου Alzheimer και της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Ομίλου “ΚΡΗΤΗ TV” στην επικοινωνία.

Συγκίνηση στην πρεμιέρα

Η πρεμιέρα της ταινίας της Μαρίας Σβολιαντοπούλου με τη σκηνοθετική υπογραφή του Αντώνη Ρενιέρη και με πρωταγωνίστριες την Ανδριανή Αγγελιδάκη και την Αμαλία Ζαργιανάκη, κατάφερε να γεμίσει ασφυκτικά το κινηματοθέατρο Αστόρια, με τον κόσμο να λαμβάνει τα μηνύματα της ταινίας, ως ενεργό μέλος μιας κοινωνίας που το θέμα του Αλτσχάιμερ όσο περνούν τα χρόνια, καταγράφεται όλο και πιο συνηθισμένο μέσα σε οικογένειες.

Η Ελένη, μια γυναίκα που βλέπει τη μητέρα της να χάνεται μέσα στο σκοτάδι του Αλτσχάιμερ, γίνεται το κεντρικό πρόσωπο της ταινίας. Η μητέρα με θολή μνήμη, η υπόλοιπη οικογένεια με πόνο βαθύ και μαζί ο κύκλος των ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο πρόβλημα. Μια προσέγγιση πραγματική, ανθρώπινη και καταλυτική για το πώς τα στάδια της ασθένειας δοκιμάζουν κάθε άνθρωπο που φροντίζει έναν δικό του που πάσχει από Αλτσχάιμερ.

Τα γυρίσματα της ταινίας στην οποία συμμετείχαν και επαγγελματίες ηθοποιοί έγιναν  εξ’ ολοκλήρου στο Ηράκλειο, ενώ στην πρεμιέρα βρέθηκαν η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, που παρουσίασε τη βραδιά και ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ ο οποίος μίλησε για την δική του εμπειρία με το Αλτχάιμερ.

https://www.youtube.com/watch?v=ljCq3_QBDQ8?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

 Οι συντελεστές της ταινίας

Η ταινία αποτελεί ύμνο στους φροντιστές ατόμων που νοσούν από Αλτσχάιμερ, εκφράζοντας τους φόβους και τις αγωνίες τους.

Παίζουν οι ηθοποιοί Ανδριανή Αγγελιδάκη, Αμαλία Ζαργιανάκη, Κάρμεν Ρουγγέρη, Γιώργος Κιμούλης, Γιώργος Χρανιώτης, Κώστας Αποστολάκης και Γιάννης Ζουγανέλης.

Συντελεστές της ταινίας είναι οι εξής: σενάριο Μαρία Σβολιαντοπούλου, σκηνοθεσία Αντώνης Ρενιέρης-Μαρία Σβολιαντοπούλου, παραγωγή Μαρία Σβολιαντοπούλου, μουσική Μαρία Γούβαλη, ηχοληψία Μάνος Συγλέτος, κάμερα Μάνος Λιανδράκης, make up artist Κατερίνα Πάνου, hair stylist Έλσα Τσαουσάκη, styling Βέρα Μαθιουδάκη, φωτογραφία Στέλλα Βαρδάκη, Graphics design Άρης Βεϊσάκης-Θοδωρής Δούσμανης, διεύθυνση φωτογραφίας Αντώνης Ρενιέρης και διεύθυνση επικοινωνίας Χρήστος Αδαμάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News