Τα σχολεία της Μεσαράς στους αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ 

Μπάσκετ
Τα σχολεία της Μεσαράς στους αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών αγωνίστηκαν οι ομάδες των Γυμνασίων Χάρακα , Πύργου, Αγ. Δέκα , Μοιρών και Πόμπιας

Με τα σχολεία της Μεσσαράς συνεχίστηκαν σήμερα Πγια 3η ημέρα οι Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Καλαθοσφαίρισης 3Χ3 Γυμνασίων  της ΔΔΕ Ηρακλείου.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών συναντήθηκαν και αγωνίστηκαν οι ομάδες των Γυμνασίων Χάρακα , Πύργου, Αγ. Δέκα , Μοιρών και Πόμπιας. Συνολικά συμμετείχαν 57 μαθητές και μαθήτριες που χωρίστηκαν σε δυο ομίλους των 6 και 7 ομάδων .  Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι/ες από τους  μαθητές και τις  μαθήτριες  έπαιζαν για πρώτη φορά σε κλειστό γυμναστήριο.

Και αυτή τη φορά βραβεύτηκε ο  όμιλος που πέτυχε το μεγαλύτερο σκορ πόντων με τη Φαιστό ( Γυμνάσιο Μοιρών Α. Μοιρών Β΄, Αγ. Δέκα Α΄, Πόμπιας Πύργου Α΄ και Μοιρών Γ΄ ) να επικρατεί της Γόρτυνας ( Γυμνάσια Αγ. Δέκα, Β΄, Χάρακα , Πύργου Β΄, Πόμπιας Β΄, Πόμπιας Γ΄, Μοιρών Δ΄, Χάρακα)

Οι τρεις αυτές ημέρες  έδωσαν την ευκαιρία συνολικά σε 332 μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων  της ΔΔΕ Ηρακλείου να συμμετάσχουν και να έχουν την εμπειρία του Αγώνα   στο πλαίσιο του μαθήματος της  Φυσικής Αγωγής. Είναι σημαντικό ότι πολλοί μαθητές και πολλές μαθήτριες ιδιαίτερα των περιφερειακών σχολείων  έπαιξαν το basket που διδάσκονται στο σχολείο ανταποκρινόμενοι  στο πνεύμα και στο σκοπό αυτών των Αγώνων στη βαθμίδα των Γυμνασίων,  που είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αριθμητικά συμμετοχή παιδιών και όχι μόνον εκείνων που ανήκουν σε αθλητικά  σωματεία . 

Γι αυτό αξίζουν συγχαρητήρια οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής  για το έργο τους και για την αθλητική συμπεριφορά που επέδειξαν οι μαθητές και οι μαθήτριές τους και τις τρεις αυτές ημέρες.

Παράλληλα αναδείχθηκε η αναγκαιότητα,  αυτοί οι Αγώνες να βελτιωθούν ακόμα  περισσότερο και να τύχουν μεγαλύτερης μέριμνας από το Υπουργείο . Τα παιδιά σ΄ αυτήν την κρίσιμη γυμνασιακή ηλικία διψούν για περισσότερη αθλητική δραστηριότητα και όπως είναι το πλαίσιο τώρα  , χωρίς χρηματοδότηση από το ΥΠΑΙΘ είναι δύσκολο να την έχουν.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΟΙ Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της ΔΔΕ Ηρακλείου  εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς το Δήμο Μοιρών και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για την παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου καθώς και προς  το ΚΤΕΛ Ηρακλείου –Λασιθίου για τη συνεργασία και την προσφορά του να μεταφέρει τους μαθητές και τις μαθήτριες των  απομακρυσμένων σχολείων  στις Μοίρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News