Φ.Μοσχογιάννης: Ο ΟΦΗ πέτυχε αλλά έχασε αυτόν που ξεχωρίζω, τον Τσιλιανίδη!

Ποδόσφαιρο
Φ.Μοσχογιάννης: Ο ΟΦΗ πέτυχε αλλά έχασε αυτόν που ξεχωρίζω, τον Τσιλιανίδη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο παλαίμαχος αμυντικός μας μίλησε για όλα με...διευθύνσεις και ονόματα...

Ο Φώντας Μοσχογιάννης έφυγε από τον ΟΦΗ αλλά όχι και από το Ηράκλειο. Παράλληλα δεν ξέχασε ποτέ την ομάδα που αγάπησε και δέθηκε περισσότερο στην καριέρα του, μαζί με τον Πανηλειακό στον οποίο ξεκίνησε και καθιερώθηκε σαν ποδοσφαιριστής στη μεγάλη κατηγορία. Παρακολουθώντας τα παιχνίδια της κρητικής ομάδας, ο Πελοποννήσιος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δεν έκρυψε τη χαρά του μιλώντας στη "Ν.Κ.", τόσο για την έξοδο στην Ευρώπη όσο και για το καλό ποδόσφαιρο που είδε από τον ΟΦΗ: "Πραγματικά ο ΟΦΗ συνδύασε μια μεγάλη επιτυχία που ήταν η ευρωπαϊκή έξοδος μετά από τόσα χρόνια με πολύ καλό ποδόσφαιρο. Είναι μια ομάδα που έχει οργάνωση και σαφέστατα ειδικά το περασμένο καλοκαίρι έγιναν και οι πολύ καλές επιλογές με συνέπεια να συνδυάσει το θέαμα με την επίτευξη ενός πολύ μεγάλου στόχου. Φυσικά δεν υπήρξε η ίδια απόδοση σε όλα τα ματς αλλά αυτό ουσιαστικά δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα".

Ο Μοσχογιάννης αφού μας τονισε πως "ο ΟΦΗ του θυμίζει τις παλιές καλές εποχές, σαν τη δική του και πιο πριν", πέρασε στην επόμενη μέρα και μας μίλησε ενόψει πλέι οφ: "Σίγουρα ο στόχος ο βασικός έχει επιτευχθεί. Αυτό μειώνει την πίεση. Ωστόσο δεν μπορώ να παραβλέψω ότι κίνητρο θα υπάρχει για μια όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση που θα σημαίνει και κάτι καλύτερο. Και μην ξεχνάτε πως η σύνδεση της νέας χρονιάς με αυτή που θα λήξει φέτος τόσο αργά έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Και μπορεί ο πολύς κόσμος να μην βλέπει κάποια ψιλά γράμματα αλλά τώρα το εγχείρημα είναι δύσκολο. Μετά την καραντίνα οι παίκτες καλούνται να πιεστούν και να παίξουν σε υψηλούς ρυθμούς και δη μέσα στο καλοκαίρι. Κάτι καθόλου απλό! Ελοχεύουν κίνδυνοι τραυματισμών και δυστυχώς δεν μπορώ να θεωρήσω σύμπτωση την ατυχία του Τσιλιανίδη! Ό, τι πιο δύσκολο να είσαι τώρα προπονητής σε μια ομάδα αλλά και γυμναστής".

"Ξεχωρίζω τον Τσιλιανίδη"

Μιλώντας και για παίκτες πλέον, ο Φώντας δεν μας έκρυψε πως ο Κοσμάς Τσιλιανίδης του αρέσει πολύ: "Μου άρεσε σαν παίκτης και στην Τρίπολη. Ανέβηκε κι άλλο και δίκαια χτύπησε την πόρτα της Εθνικης! Κρίμα για την ατυχία που είχε! Παράλληλα είναι πολύ καλοί και οι ξένοι του ΟΦΗ, μου αρέσει ο Σεμέντο, ο Φιγκεϊρέντο, είναι σταθερός και ο Μεγιάδο αλλά δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσιάζει!" Όσο για την έναρξη στα play off και το παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη ο Μοσχογιάννης τονίζει: "Δύσκολο παιχνίδι αλλά θα έχει και θέαμα αφού πρόκειται για ματς ανάμεσα σε δυο καλές ομάδες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Θεωρώ πως μπορεί να έχει παραπάνω άγχος σαν γηπεδούχος στην πρεμιέρα ο Άρης και αυτό να είναι καλό για τον ΟΦΗ αλλά ασφαλώς θα υπάρχει και μακρύς δρόμος με τα υπόλοιπα παιχνίδια..."

                                   "Θέλω να είμαι κοντά στο ποδόσφαιρο"

Ο Φώντας Μοσχογιάννης δεν σταμάτησε ποτέ να εκθειάζει τις ποδοσφαιρικές γνώσεις του Γιάννη Σαμαρά στον οποίο άλλωστε και ο ίδιος χρωστάει πολλά για την ποδοσφαρική του εξέλιξη. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά: "Ο κ. Σαμαράς ήταν πάντα μπροστά από την εποχή του. Είχε τρομερές γνώσεις για το ποδόσφαιρο και σίγουρα είχε δεθεί σαν παίκτης με τον ΟΦΗ και είχε πάντα αισθήματα. Η νοοτροπία του Γιάννη Σαμαρά για τα ελληνικά δεδομένα σίγουρα είναι τέτοια που πολλοί θα βρουν κάτι για να σχολιάσουν αλλά ο ίδιος δικαιώνεται στο τέλος! Ακόμα και τότε που πήγε ο Γιώργος στην Ολλανδία, εποχή που εγώ ερχόμουν στον ΟΦΗ, αποδείχτηκε πως έγινε σωστή κίνηση για το μέλλον του Γιώργου Σαμαρά".

* Ο Φώντας Μοσχογιάννης γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1977. Η παρουσία του στην ομαδα της πόλης του ξεκίνησε νωρίς (όταν ήταν 17 ετών) ενώ με την άνοδο της ομάδας (Πανηλειακός) στη Super League (τότε Α΄Εθνική) είχε την τύχη να παίξει δίπλα σε σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Ξεχώρισαν Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος και Λάκης αλλά υπήρξαν και άλλοι πολλοί με καλή καριέρα, όπως οι Κυζερίδης, Αρμύλαγος κλπ.

Στον Πανηλειακό έπαιξε από το 1994 μέχρι και το 2002 έχοντας 95 συμμετοχές και 3 γκολ. Μάλιστα μέσα από αυτή του την πορεία και δη πριν καλά καλά ενηλικιωθεί κλήθηκε στην Εθνική Ελπίδων όπου αγωνίστηκε με τους Σταυρακάκη-Δερμιτζάκη του ΟΦΗ αλλά και τον πρωταθλητή Ευρώπης του 2004 άσο της ΑΕΚ και αργότερα του Παναθηναϊκού Κώστα Κατσουράνη.

Από το 2002 μέχρι και το 2005 ο Μοσχογιάννης έπαιξε στον ΟΦΗ και είχε 38 συμμετοχές και 3 γκολ. Ένα από αυτά (κόντρα στον ΠΑΟΚ) του έχει μείνει αξέχαστο. Η μεταγραφή του στον ΟΦΗ και η παρουσία του στην Εθνική Ελπίδων είναι οι στιγμές της καριέρας του που ξεχωρίζει. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως βρέθηκε στον ΟΦΗ όταν ακόμα αγωνιστικά φυσούσε "ευρωπαϊκός αέρας". Ένας αέρας...που φύσηξε και πάλι φέτος! Στα επόμενα χρόνια της καριέρας του ο Μοσχογιάννης ταλαιπωρήθηκε από τους τραυματισμούς και αναγκάστηκε να σταματήσει πρόωρα. Ο Μοσχογιάννης έχει κάνει ήδη τα πρώτα βήματα σαν προπονητής έχοντας περάσει και από την ακαδημία και από την πρώτη ομάδα του Πανηλειακού και σίγουρα στο μέλλον οφείλει να εκμεταλλευτεί τις ποδοσφαιρικές του γνώσεις. Και όπως μας λέει: "Θέλω να είμαι κοντά στο ποδόσφαιρο και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται"...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News