Tι θα φέρει ο β’ γύρος στην Α1 ΕΠΣΗ;

Απόψεις
Tι θα φέρει ο β’ γύρος στην Α1 ΕΠΣΗ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μίνι-ανάλυση λίγες ώρες πριν οι ομάδες της Α1 ΕΠΣΗ επιστρέψουν στα γήπεδα

Μετά τις διακοπές των εορτών και την… φόρτιση των μπαταριών οι ομάδες της Α1 ΕΠΣΗ ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη δράση καθώς το προσεχές σαββατοκύριακο 5-6 Ιανουαρίου μπαίνουν ξανά στα γήπεδα.

Πρόκειται για τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής, με τα οποία σηματοδοτείται η έναρξη του β’ γύρου. Οι 15 αγωνιστικές που έπονται, συν οι έξι αγωνιστικές εφόσον γίνουν play off και play out, θα κρατήσουν σε αγωνία τον φίλαθλο κόσμο του τοπικού ποδοσφαίρου. Λίγες ώρες πριν οι ομάδες της Α1 ΕΠΣΗ επιστρέψουν στα γήπεδα, θα επιχειρήσουμε μια μίνι-ανάλυση και τι μπορούμε να περιμένουμε από τον β’ γύρο, βάσει και των δεδομένων που διαμορφώθηκαν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Στην κορυφή το φαβορί είναι… ένα και ξεκάθαρο. Ο Ζαρός με τη διαφορά των 11 βαθμών που έχει χτίσει έχει το πάνω χέρι όχι μόνο για να διατηρήσει την κορυφή αλλά και για να πάρει τον τίτλο χωρίς play off, κάτι που απαιτεί διαφορά τουλάχιστον 6 βαθμών από τον δεύτερο. Το μαξιλαράκι ασφαλείας είναι ισχυρό για το Ζαρό ενώ αυτή τη διαφορά θα προσπαθήσουν από την πλευρά τους να «χτυπήσουν» οι ομάδες που κυνηγούν τους πρωτοπόρους. Μάλιστα, ο β’ γύρος ξεκινά με ένα μεγάλο ντέρμπι καθώς ο Ζαρός θα φιλοξενήσει την ομάδα που τώρα είναι στην 2η θέση, τον ΠΑΟ Κρουσώνα.

Το αποτέλεσμα της κυριακάτικης αναμέτρησης θα παίξει καταλυτικό ρόλο για τη συνέχεια με την ομάδα του Δημήτρη Κόκκινου πάντως να έχει το πλεονέκτημα της έδρας στα περισσότερα ματς με τις ομάδες που ακολουθούν, καθώς πέρα από τον ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει Πόρο, Αλμυρό, Ανθεστίωνα ενώ θα παίξει εκτός με ΠΑΝΟΜ και ΑΕΚ. Αυτό είναι και το γκρουπ των ομάδων που θα έχει διπλό στόχο στον β’ γύρο. Αφενός την μείωση της διαφοράς από το Ζαρό και αφετέρου την είσοδο στην τετράδα, σε περίπτωση που γίνουν play off για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Η μάχη της ουράς

Η κατάσταση στην ουρά είναι περίπλοκη και υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την προκήρυξη υποβιβάζονται τρεις ομάδες. Οι δύο τελευταίες (15η και 16η απευθείας) ενώ για την τρίτη προβλέπεται η πιθανότητα play out. Σε περίπτωση που η διαφορά του 11ου με τον 14ο είναι τουλάχιστον έξι βαθμοί, ο 14ος πέφτει απευθείας χωρίς play out. To ξεκίνημα του β’ γύρου βρίσκει στην ουρά τον ΑΟΤ και την Αγία Βαρβάρα, όμως απομένει μισό πρωτάθλημα για να διεκδικήσουν την παραμονή τους. Η μάχη αναμένεται μεγάλη καθώς έμπειρες ομάδες όπως οι Μοίρες και η Μινωική έχουν μπει σε περιπέτειες. Ουσιαστικά από την 9η θέση και κάτω (οκτώ ομάδες συνολικά) είναι αυτές που θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό στην Α2 ΕΠΣΗ. Οι 18 βαθμοί στους οποίους βρίσκονται Φαιστός και Γόρτυς τους φέρνουν σε λίγο καλύτερη μοίρα από τις υπόλοιπες όμως ουδείς αισθάνεται άνετος. Ένα χαρακτηριστικό είναι ακόμα ότι από τις οκτώ ομάδες που βρίσκονται σε κίνδυνο, οι πέντε προέρχονται από τη Μεσαρά και την ευρύτερη περιοχή (Φαιστός, Γόρτυς, Μοίρες, Αγ.Βαρβάρα, ΑΟΤ). Ήδη οι ομάδες της ουράς κάνουν και σημαντικές κινήσεις ενίσχυσης, με πιο εμφανές το παράδειγμα της Τριτωνίας που ήδη έχει αποκτήσει τους Μωραϊτη και Μπαλάφα από τον Ηρόδοτο.

Αλλαγές στο πρόγραμμα

Εντωμεταξύ, η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣΗ προχώρησε χθες σε αλλαγές στο πρόγραμμα της Α1 Κατηγορίας. Ο αγώνας Πόρος-Αγ.Βαρβάρα θα γίνει την Κυριακή 06/01 στο Μαρτινέγκο και ώρ 13:00 αντί 15:00. Ο αγώνας ΑΕΚ-Τύλισος θα γίνει την Κυριακή 06/01 και ώρα 15:15 στο γήπεδο Ελιάς αντί Σαββάτου στο γηπ. ΑΕΚ. Τέλος, ο αγώνας ΠΑΝΟΜ-Μοίρες θα γίνει την Κυριακή στις 15:00 στο γήπεδο Μοχού αντί γηπ. Μαλίων.

Η 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 05/01 (15:00)

Ρωμανός-Ανθεστίων (γηπ. Ελιάς)

Μινωική-Φαιστός (γηπ. Παν/μιου)

Κυριακή 06/01 (13:00)

Πόρος-Αγ.Βαρβάρα (γηπ. Εργοτέλη)

Κυριακή 06/01 (15:00)

Γόρτυς-Αλμυρός (γηπ. Αγ.Δέκα)

ΠΑΝΟΜ-Μοίρες (γηπ. Μοχού)

ΑΟΤ-Τριτωνία (γηπ. Τυμπακίου)

Ζαρός-ΠΑΟΚ (γηπ. Ζαρού)

Κυριακή 06/01 (15:15)

ΑΕΚ-Τύλισος (γηπ. Ελιάς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.ΖΑΡΟΣ               39

2.Π.Α.Ο.ΚΡΟΥΣΩΝΑ        28

3.ΠΑΝΟΜ           26

4.Α.Ε.ΚΑΤΣΑΜΠΑ             25

5.ΠΟΡΟΣ              25

6.ΑΝΘΕΣΤΙΩΝ    23

7.ΑΛΜΥΡΟΣ       23

8.ΡΩΜΑΝΟΣ      21

9.ΦΑΙΣΤΟΣ          18

10.ΓΟΡΤΥΣ           18

11.ΜΙΝΩΙΚΗ       17

12.ΤΡΙΤΩΝΙΑ      15

13.ΤΥΛΙΣΟΣ         15

14.ΜΟΙΡΕΣ          15

15.ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ            12

16.Α.Ο.ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ        8

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News