Α1 ΕΠΣΗ: Η εβδομάδα του ντέρμπι!

Ποδόσφαιρο
Α1 ΕΠΣΗ: Η εβδομάδα του ντέρμπι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα βλέμματα στο Αλμυρός-Δαμάστα που θα γίνει το Σάββατο στο Γάζι με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν με αέρα +11 βαθμών

Το περασμένο σαββατοκύριακο διαμόρφωσε νέα δεδομένα στην κορυφή της Α1 ΕΠΣΗ «Σκοράρουμε για το Χαμόγελο του Παιδιού» δίνοντας στην Δαμάστα σοβαρό προβάδισμα τίτλου, με την διαφορά να πηγαίνει στους +11 βαθμούς από τον δεύτερο της βαθμολογίας Αλμυρό.

Ουσιαστικά η ομάδα του Γιάννη Χατζησεβαστού απέκτησε «μαξιλαράκι» έξι βαθμών στον μεγάλο στόχο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος χωρίς πλέι οφ, με την ήττα του Αλμυρού στον Κρουσώνα να του στερεί πολύτιμες ελπίδες.

Τώρα όλα τα βλέμματα στρέφονται στο Γάζι, εκεί που το Σάββατο ο Αλμυρός θα φιλοξενήσει την Δαμάστα και αυτό το ματς κλέβει απόλυτα την παράσταση στο τοπικό ποδόσφαιρο. Ο Αλμυρός θέλει νίκη και μόνο νίκη για να αναπτερώσει τις ελπίδες διεκδίκησης του τίτλου μέσω πλέι οφ ενώ η Δαμάστα γνωρίζει ότι κρατά τις τύχες στα χέρια της. Άλλωστε παίζει για δύο αποτελέσματα, όμως γνωρίζουν καλά ότι με το «διπλό» θα μπορούν να πανηγυρίζουν ήδη από το Σάββατο το πρωτάθλημα!

Μισό πρωτάθλημα και φαβορί

Είχαν πάντως ενδιαφέρον τα όσα είπαν οι προπονητές των δύο ομάδων, ο Γιάννης Χατζησεβαστός και ο Βασίλης Πλεσίτης μετά τα παιχνίδια με ΑΕΜ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Ο «Χάτζη» τόνισε ότι η νίκη επί της ΑΕΜ ήταν μισό πρωτάθλημα και το άλλο μισό είναι το ματς με τον Αλμυρό:

«Ήταν ένα νευρικό παιχνίδι από την δική μας πλευρά, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας λόγω κάποιων αποφάσεων του διαιτητή αλλά κι εμείς που έχουμε τέτοιους έμπειρους παίκτες δεν πρέπει να παρασυρόμαστε. Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Αυτό το παιχνίδι βαθμολογικά ήταν το μισό πρωτάθλημα και το μυαλό μας είναι στο επόμενο παιχνίδι με τον Αλμυρό που είναι το άλλο μισό πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι θα κριθεί στις μονομαχίες και στην ποιότητα κάποιων παικτών, όπως έγινε και στον α’ γύρο και αναμφίβολα είναι ένα παιχνίδι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή»

Μετά την ήττα στον Κρουσώνα ο κ. Πλεσίτης επεσήμανε: «Θα δουλέψουμε σε αυτά που δεν κάναμε σωστά, να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα και να δούμε στο τέλος της μέρας τι έχουμε καταφέρει και μέσα από ποια διαδικασία θα επιδιώξουμε να αλλάξουμε κατηγορία.  Η Δαμάστα μετά από το δικό μας στραβοπάτημα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Εμείς θα συνεχίσουμε τη προσπάθεια δεν αλλάζει κάτι, όπως δεν θα άλλαζε αν κερδίζαμε το παιχνίδι. Η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και μετά θα κάνουμε ταμείο και θα δούμε που ακριβώς βρισκόμαστε και πως θα πορευθούμε».

Το πρόγραμμα ως το τέλος

Μαζί με το ντέρμπι του Σαββάτου απομένουν έξι αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας στην Α1 ΕΠΣΗ. Η Δαμάστα, μετά την έξοδο στο Γάζι, δεν έχει βατό πρόγραμμα καθώς θα αγωνιστεί σε δύσκολες έδρες (Τυμπάκι, Μάλια, ΑΕΚ) ενώ το πρόγραμμα του Αλμυρού μοιάζει πιο εύκολο αφού θα παίξει εκτός έδρας με Μινωική και Ανθεστίωνα και τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι στο Γάζι. Αναλυτικά ο δρόμος των πρωτοπόρων της Α1 ΕΠΣΗ έως την 26η αγωνιστική:

21η αγωνιστική

22η αγωνιστική

ΑΟ Τυμπακίου-Δαμάστα

23η αγωνιστική

24η αγωνιστική

25η αγωνιστική

26η αγωνιστική

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News