Λασίθι: Η ΕΠΟ την τελική απόφαση για τον πρωταθλητή!

Ποδόσφαιρο
Λασίθι: Η ΕΠΟ την τελική απόφαση για τον πρωταθλητή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιδιαιτερότητα στην κορυφή της βαθμολογίας ανάγκασε την ΕΠΣΛ να απευθυνθεί στην νομική υπηρεσία της ΕΠΟ

Ενώ σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση για τους πρωταθλητές και τους δευτεραθλητές που θα αγωνιστούν την προσεχή περίοδο στην Γ’ Εθνική, στο Λασίθι δεν έχει υπάρξει ακόμα οριστική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Κατηγορίας!

Η ΕΠΣ Λασιθίου μάλιστα έχει απευθυνθεί στην νομική υπηρεσία της ΕΠΟ προκειμένου να μπορέσει να βγάλει άκρη και απ’ ότι φαίνεται, την τελική απόφαση για τον πρωταθλητή θα την πάρει η Ομοσπονδία.

Η ιδιαιτερότητα που υπάρχει στο Λασίθι και υποχρέωσε την ΕΠΣΛ να απευθυνθεί στην ΕΠΟ είναι η εξής: Το πρωτάθλημα διακόπηκε στην 21η αγωνιστική και ενώ απέμενε μία ακόμη αγωνιστική για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας.

Σύμφωνα λοιπόν με την βαθμολογία στην πρώτη θέση ισοβαθμούν Νεάπολη και Αναγέννηση έχοντας από 49 βαθμούς, με την Νεάπολη να υπερτερεί στην μεταξύ τους ισοβαθμία αλλά έχοντας κι ένα παιχνίδι περισσότερο! Αν γινόταν η τελευταία αγωνιστική, η Νεάπολη είχε ρεπό και τότε η Αναγέννηση έστω με ένα βαθμό, θα ήταν αυτή που θα έπαιρνε το πρωτάθλημα.

Συν τοις άλλοις η 3η Νίκη Σητείας (46β.) αν κέρδιζε θα έφτανε στην 2η θέση την Νεάπολη, με την προκήρυξη της ΕΠΣΛ να προβλέπει πλέι οφ για τον δευτεραθλητή. Να τονίσουμε πάντως ότι από τη στιγμή που η ΕΠΟ έχει αποφασίσει διακοπή και επικύρωση των βαθμολογιών τότε πρωταθλήτρια είναι η Νεάπολη, αφού στον ΚΑΠ δεν υπάρχει πρόβλεψη για το τι γίνεται σε ισοβαθμία με αγώνα λιγότερο. Γι’ αυτό το λόγο η ΕΠΣΛ έχει απευθυνθεί στην ΕΠΟ για να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News