Χάλκινο μετάλλιο για τον Μάριο Μαρκόπουλο

Σπορ
Χάλκινο μετάλλιο για τον Μάριο Μαρκόπουλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική επιτυχία για τον αθλητή του Συλλόγου αθλούμενων νεφροπαθών

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μάριος Μαρκόπουλου, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο 10ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανεξαρτήτων και βετεράνων επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Ο αθλητής του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών, μέσα σε δύσκολες κλιματολογικά συνθήκες κατάφερε να ανέβει στο βάθρο στην κατηγορία 40-49 ετών.

Το 10ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιουνίου, υπό την αιγίδα του ΠΟΦΕΠΑ και την τοπική οργανωτική ομάδα με εξαιρετική οργανωτική προετοιμασία και επιτυχία. Συμμετείχαν περίπου 166 αθλητές από όλη την Ελλάδα. Από την Κρήτη συμμετείχαν 2 ομάδες και συνολικά 15 αθλητές από Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά.

Ο Μάριος αγωνίστηκε το Σάββατο 8 Ιουνίου ξεκινώντας τους αγώνες του από τον 6ο όμιλο όπου ξεπέρασε τα εμπόδια των Καπατσώρη Χ. (3-0), Κακαλέτρη Αθ. (3-0) και Παπαδόπουλου Θ. (3-0) και πέρασε στην φάση των νοκ άουτ αγώνων. Εκεί έκαμψε το εμπόδιο του Κωνσταντίνου Τζέρπου (3-1) και στο κρίσιμο παιχνίδι των προημιτελικών τον Παναγιώτη Φωτάκη με 3-1 σετ σε ένα εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι με αρκετές εναλλαγές στη διάρκεια των σετ. Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Καλαμάτα και το γήπεδο, με την ζέστη να φτάνει σε υψηλά επίπεδα, έκανε δυσκολότερες τις προσπάθειες των αθλητών και ακόμη περισσότερο του Μάριου. Στον ημιτελικό πάλεψε ενάντια στο φαβορί των αγώνων Μεχίλλη Γ. αλλά κάμφθηκε με 3-0. Αργότερα ο Μεχίλλης κέρδισε και τον τελικό και αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας. Η  συμμετοχή του Μάριου είναι άξια προσοχής καθώς στους συγκεκριμένους αγώνες, αν και ΑμεΑ, συναγωνιζόταν αθλητές χωρίς κάποια σωματική ή άλλη αναπηρία!

Στόχος του Μάριου Μαρκόπουλου μέσα από την προσπάθεια του είναι να ευαισθητοποιήσει όλους τους ανθρώπους στην ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και να τους καλέσει να ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΖΩΗ με την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο. Μέσα από την συζήτηση και την ενημέρωση όλοι οι συνάνθρωποί μας μπορούν να καταλάβουν την σημασία της Δωρεάς Οργάνων και την σωτήρια για τους συνασθενείς του Μάριου μεταμόσχευση!

Να υποστηρίξει την ισότιμη μεταχείριση και τον σεβασμό των ΑμεΑ από την κοινωνία δείχνοντας μέσα από τον αθλητισμό πως μπορούν τα ΑμεΑ να συμμετέχουν ισότιμα στην καθημερινή κοινωνική ζωή. 

Να προσκαλέσει τους συνασθενείς του αιμοκαθαιρόμενους και μεταμοσχευμένους να βάλουν τον αθλητισμό στην ζωή τους, ως ένα μέσο βελτίωσης ποιότητας της θεραπείας τους.

Ο Μάριος Μαρκόπουλος είναι πρωταθλητής Ελλάδας από το 2006 μέχρι σήμερα, χρυσός στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες  Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων 2006, 2008, 2012, 2014, 2016, αργυρός στους ίδιους αγώνες το 2006, 2008, 2010, 2012

και χάλκινος το 2008,2016.

Προσπαθεί μέσω του αθλητισμού να διατηρηθεί σε μια καλή φυσική κατάσταση που βοηθά στην ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση. Επίσης, μέσω του αθλητισμού προβάλει την ιδέα της Δωρεάς Οργάνων, ενός Δώρου Ζωής προς όλους όσους το χρειάζονται!

Ο Μάριος ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ τους προπονητές του Στέφανο Σπανάκη, Μιχάλη Μανιά (επιτραπέζια αντισφαίριση), Αντώνη Καλπουζάνη (στίβος), Παύλο Κεχαγιά (bowling), που του προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους,  τον Σύλλογο Αθλουμένων Νεφροπαθών, και όλους τους υποστηρικτές του!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News