Το σωματείο "Τάλως" πρωταγωνίστησε στο Τυμπάκι

Σπορ
Το σωματείο "Τάλως" πρωταγωνίστησε στο Τυμπάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα όσα έγιναν στο "FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP"

Το σωματείο ΑμΕΑ "Τάλως" πρωταγωνίστησε στο "FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP" που έγινε το περασμένο σαββατοκύριακο στο Τυμπάκι...

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του σωματείου αναφέρει:

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκε το  FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP παρουσία του προέδρου της Ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής και της Ομοσπονδίας Φουντουλάκη Γεωργίου,  του αντιπροέδρου της ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ και Προέδρου του σωματείου ΤΑΛΩΣ Επιτροπάκη Πάρι σε ρόλο οικοδεσπότη , του Γ.Γραμματέα Σιάχου Κων/νου και μελών του Δ.Σ. της ομοσπονδίας που έγινε στο αεροδρόμιο Τυμπακίου, παράλληλα με το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου ΑμεΑ στις 20 και 21 Απριλίου.

Στη σπουδαία αυτή διοργάνωση έλαβαν μέρος αθλητές και αθλήτριες από Βέλγιο, Αυστρία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Κύπρο, καθώς επίσης και οι κορυφαίοι Έλληνες άσοι των πεντάλ οι οποίοι βρίσκονται σε αναζήτηση βαθμών ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020». 

Η οργανωτική επιτυχία του αγώνα ξεπέρασε τα Ελληνικά σύνορα, καθώς έγινε αναμετάδοση στο εξωτερικό (Αυστρία, Ουγγαρία και Φινλανδία έστειλαν τους κορυφαίους αθλητές τους μεταξύ των οποίων και χρυσός Ολυμπιονίκης Walter Ablinger) και έτσι το  FESTOS ακόμα μια χρονιά κέντρισε το ενδιαφέρον της Ευρώπης και όχι μόνο. Συνολικά 127 ήταν τα μέλη των Ελληνικών και ξένων αποστολών που έδωσαν μια διαφορετική νότα στη Νότια Κρήτη με την έντονη παρουσία τους.

Το Σωματείο ΑμεΑ ΤΑΛΩΣ ακόμα μια χρονιά πρωταγωνίστησε κατακτώντας συνολικά 16 μετάλλια εκ των οποίων 9 χρυσά, 6 Αργυρά και 1 χάλκινο.

  • Βοριζανάκης Φώτης Τ2 (2 Χρυσά σε αντοχή και Ατομική χρονομέτρηση) σε μια νέα κατηγορία στο τρίκυκλο , στην οποία στοχεύει πολύ ψηλά.
  • Χριστοδούλου Θεόδωρος C5 επίσης 2 Χρυσά και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει σε μια πολύ δύσκολη κατηγορία.
  • Σανδαλάκης Χρήστος- Καραγιάννης Στέλιος Τάντεμ ( χρυσό χρονόμετρο και Ασημένιο αντοχή)
  • Μπάρλας Βαγγελης- Αντωναράκης Φώτης ( χρυσό αντοχή και Ασημένιο χρονόμετρο)
  • Παπαστεργίου Δημήτρης C3 (Χρυσό και Χάλκινο)
  • Τσαγκατάκης Κων/νος – Σκιντζής Δημήτρης 2 χρυσά (αρχίζουν να ανεβάζουν στροφές και στο δρόμο πλέον)
  • Δασκαλάκης Γιώργος-Βαρβεράκης Στέλιος 2 ασημένια μετάλλια, όντας οι νεαρότεροι αθλητές των αγώνων!!!!

 Στα αξιοσημείωτα η επανεμφάνιση της Μηλάκη Ηρώς στο Τάντεμ με την Καλατζή Ελένη (κλειώ) στην παρθενική εμφάνιση μετά το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου του 2017, όπου παρά τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό της και την επέμβαση πριν 4 ημέρες!!! Κέρδισαν με άνεση το χρονόμετρο, κέρδισαν εντυπωσιακά την αντοχή και έδειξαν σε πολύ υψηλό επίπεδο και έτοιμες για το εξωτερικό με στόχο να καλύψουν το χαμένο έδαφος στο δρόμο για το ΤΟΚΥΟ 2020!

Το FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP βρίσκεται στο αγωνιστικό καλαντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) και είναι κατηγορίας C1 (βαθμολογούμενο για το «Τόκιο 2020». Διοργανώθηκε από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), σε συνεργασία με την UCI. Συνδιοργανωτής, για ακόμη μία χρονιά, η Περιφέρεια Κρήτης παρούσα ενεργά ακόμα μια φορά στον διεθνή αυτό αγώνα. 

Στρατηγικό ρόλο στο οργανωτικό κομμάτι έπαιξε το σωματείο μας  Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Τάλως», και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμπαραστέκονται στις προσπάθειές μας.

Τη διοργάνωση στήριξε επίσης η εταιρεία ΜΙΝΟΑΝ LINES, την οποία ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθεια εδώ και χρόνια καθώς και η HERTZ , ευχαριστούμε επίσης τις εταιρείες  Transcombi Express ,UNION, Fitness-Store, που στηρίζουν τους αθλητές του σωματείου μας.

Επίσης ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε στην Περιφέρεια Κρήτης  που έμπρακτα στηρίζει τα όνειρα των αθλητών μας  με αναπηρία σε δύσκολες εποχές καθώς και το Δήμο Ηρακλείου για τη φιλοξενία στο παγκρήτιο στάδιο .

Ο δρόμος για το ΤΟΚΥΟ είναι πλέον ανοιχτός και είμαστε έτοιμοι για διεθνείς προκλήσεις!"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News