ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Μάθε πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των 30.000 θέσεων εργασίας για ανέργους!
ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Δείτε αναλυτικά!

ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία είναι το νέο πρόγραμμα που δρομολογείται από το Υπουργείο Εργασίας και προβλέπεται να ξεκινήσει σε ένα μήνα από τώρα, τον Ιούνιο του 2019, καθώς ο προηγούμενος κύκλος των 30.333 θέσεων εργασίας σε Δήμους της χώρας πρόκειται λήξει σύντομα. Προκειμένου, λοιπόν, να μη μείνουν χωρίς προσωπικό οι Δήμοι της χώρας, κατά το επόμενο διάστημα, ο β’ κύκλος προσλήψεων που θα τεθεί σε εφαρμογή, φαίνεται να είναι ένας από τους άμεσους στόχους της κυβέρνησης.

Όπως μας έχει γνωστοποιηθεί μάλιστα, τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας θα εξαιρεθούν από τους περιορισμούς των προσλήψεων που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Με βάση δημοσιευμένες πληροφορίες από το e-dimosio.gr, αναφέρεται ότι ο β’ κύκλος για το πρόγραμμα ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία, θα περιλαμβάνει τις ίδιες προϋποθέσεις και τα ίδια κριτήρια για τους δικαιούχους που είχε και ο α’ κύκλος.

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΎΝ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΕΔΩ

Όσον αφορά τα προγράμματα επίσης, αυτά εντάσσονται στους εξής τομείς προτεραιότητας, σύμφωνα με πληροφορίες:

Αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες από τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η αναβάθμιση και συντήρηση δημοτικών υποδομών, η αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών με έμφαση στην προώθηση της χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ), η καθαριότητα. Υποστήριξη και βελτίωση των υπηρεσιών της εκπαίδευσης. Βελτίωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της Δημόσιας Διοίκησης προς τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Ενώ όσον αφορά τις ειδικότητες των θέσεων εργασίας, φαίνεται πως θα ζητηθούν οι ακόλουθες: διοικητικοί, μηχανικοί, υπάλληλοι πληροφορικής, κοινωνικοί λειτουργοί, φιλόλογοι, δασολόγοι, γεωπόνοι, δασοπόνοι, αρχιτέκτονες, τεχνολόγοι τροφίμων, υπάλληλοι τουριστικών επαγγελμάτων, υδραυλικοί, χειριστές μηχανημάτων, εργάτες πράσινου, βοηθητικό προσωπικό, κτηνίατροι, οδηγοί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές, χημικοί, βιβλιοθηκονόμοι, κτηνίατροι, αποθηκάριοι, επισκέπτες υγείας, κ.ά.

Αντικειμενικά κριτήρια

Οι ωφελούμενοι θα προσλαμβάνονται με βάση τα εξής εννέα αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης:

α) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.

β) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας της παραγράφου 5.1 της Δημόσιας Πρόσκλησης , με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.

γ) Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω.

δ) Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό.

ε) Ηλικία.

στ) Αριθμός ανήλικων τέκνων.

ζ) Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

η) Ιδιότητα δικαιούχου του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

θ) Ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις «Προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020 (Δημόσιες Προσκλήσεις No 2/2015, 4/2015 , 5/2015 , Νο 3/2016, 4/2016, 6/2016, 7/2016, 10/2016, 1/2017, 8/2017, 9/2017 ,16/2017) και της Δράσης «Προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας» (Δημόσια Πρόσκληση Νο 4/2018).

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Αυτό σημαίνει ότι όσοι είναι άνεργοι αλλά δεν έχουν εγγραφεί στα μητρώα θα πρέπει να το κάνουν άμεσα. Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα, ίδιας βαθμίδας εκπαίδευσης, σε τρεις διαφορετικούς φορείς.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, και ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,

3. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

4. άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους,

5. άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

6. εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και 7. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;