DIY: Σπιτική μάσκα προσώπου με υλικά που μπορείς να βρεις στην κουζίνα σου
Μία μάσκα προσώπου που σίγουρα θα βοηθήσει την επιδερμίδα σου.

Πολλές φορές η καθημερινότητα ταλαιπωρεί και φθείρει την επιδερμίδα μας. Μάλιστα παρατηρείται συχνά να μην υπάρχει χρόνος για περιποίηση του προσώπου, όπως τουλάχιστον θα έπρεπε να συμβαίνει, με αποτέλεσμα αυτό να χάνει την φρεσκάδα και την λάμψη του.

Για αυτόν το λόγο η παρακάτω μάσκα προσώπου, η οποία μπορεί να δημιουργηθεί με υλικά που μπορείς να βρεις εύκολα ή να έχεις ήδη μέσα στο σπίτι σου, θα βοηθήσει το πρόσωπό σου να… πάρει τα πάνω του!

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας. ανάλατο βούτυρο
  • Μεγάλες φράουλες (για κανονικό δέρμα)
  • 1/4 από ένα μικρό αγγούρι (για τους μαύρους κύκλους)
  • 1 κουταλιά της σούπας. χυμό λεμονιού (για το λιπαρό δέρμα)
  • Ένα κρόκο αυγού (για ξηρό δέρμα)

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε 1 κουταλιά της σούπας. ανάλατο μαλακωμένο βούτυρο σε ένα μπλέντερ. Το βούτυρο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και κάνει μια τέλεια μάσκα προσώπου για το ευαίσθητο, κατεστραμμένο ή το ηλιοκαμένο δέρμα.
    Προσθέστε μια φράουλα στο μπλέντερ, αν έχετε κανονικό προς ξηρό δέρμα. Οι φράουλες είναι πλούσιες σε άλφα-υδροξύ οξέα, και θα βοηθήσει να καθαρίσετε από την ακμή. Τα άλφα-υδρόξυ οξέα επίσης επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης, μειώνουν και προλαμβάνουν τις ρυτίδες.
  2. Τοποθετήστε μια φέτα αγγουριού στο μπλέντερ, αν θέλετε να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια ή το πρήξιμο στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Το αγγούρι όχι μόνο μειώνει το πρήξιμο, αλλά έχει επίσης το ίδιο pH με το δέρμα, κάνει απαλό καθαρισμό χωρίς να απογυμνώνει το πρόσωπό από τα φυσικά προστατευτικά έλαια του.
  3. Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού στο μπλέντερ εάν έχετε λιπαρό δέρμα. Το λεμόνι είναι ένα φυσικό και απαλό στυπτικό που καθαρίζει τη λιπαρότητα από το δέρμα χωρίς να το ξηραίνει υπερβολικά.
  4. Σπάστε ένα αυγό και προσθέστε τον κρόκο στο μπλέντερ για ξηρό δέρμα. Ο κρόκος του αυγού περιέχει ψηλές ποσότητες λευκωματίνης, θα ενυδατώσει το ξηρό δέρμα και θα βοηθήσει να βελτιώσετε τους πόρους και θα μειώσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.
  5. Ανακατέψτε το βούτυρο με το συστατικό που έχετε επιλέξει. Απλώστε το ομοιόμορφα σε καθαρό πρόσωπο και στο λαιμό σας και αφήστε το για 10 -15 λεπτά πριν ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Πηγή: mystikaomorfias.gr

Δείτε επίσης: DIY: Σπιτική μάσκα προσώπου με βάση το πορτοκάλι για περισσότερη λάμψη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;