Λευκάδα: 4 παραλίες που πρέπει να επισκεφτείς στο νησί του Ιονίου
Η Λευκάδα είναι ένας ονειρικός καλοκαιρινός προορισμός.

Η Λευκάδα είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο πολυσύχναστα νησιά της Ελλάδας, το οποίο διαθέτει πολλές παραλίες με εξωτική ομορφιά. Η Λευκάδα ως νησί προσφέρει πολλές επιλογές για εσένα που ψάχνεις κάτι που να συνδυάζει εξωτική ομορφιά και διασκέδαση. Αν και ομολογουμένως η διασκέδαση δεν είναι αντίστοιχη με αυτήν της γειτονικής Ζακύνθου, σίγουρα έχει πολλά bars και clubs για να βγεις, ενώ οι παραλίες της θα σε αφήσουν άφωνο!

Λίγα λόγια για τη Λευκάδα…

Σύμφωνα με ένα μύθο η ποιήτρια της αρχαιότητας από τη Λέσβο, Σαπφώ, πήδηξε από το ακρωτήρι που έμελλε να ονοματοδοτήσει το νησί, για να απαλλαγεί από τον έρωτά της για τον Φάωνα. Το συγκεκριμένο ακρωτήρι βρίσκεται στο νότιο άκρο της Λευκάδας και πλέον ονομάζεται Λευκάτα ή αλλιώς Κάβος της Κυράς.

Τα πρώτα δείγματα πολιτισμού εντοπίζονται στην παλαιολιθική εποχή, δίνοντας την ευκαιρία να επισκεφτεί διάφορα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, όπως είναι τα ερείπια της πρώτης πόλης του νησιούνΝήρικος ή ο θεός του Απόλλωνα, που βρίσκεται κοντά στο ακρωτήρι, Κάβος της Κυράς.

Επιπλέον, η Λευκάδα είναι γνωστή για το Σκορπιό, μία μικρή νησίδα, την οποία αγόρασε το 1963 ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Το νησί βρίσκεται απέναντι από το Νυδρί, οι άτοικοι του οποίου προκειμένου να τιμήσουν τον Έλληνα μεγιστάνα που αγοράζοντας το Σκορπιό κατάφερε να καταστήσει τη Λευκάδα διάσημη σε παγκόσμια εμβέλεια, φιλοξενώντας γνωστές προσωπικότητες, έχτισαν ένα άγαλμα προς τιμήν του στην πλατεία του χωριού,

Γενικότερα, η Λευκάδα έχει συνδέσει το όνομά της με πολλές γνωστές προσωπικότητες του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, όπως είναι ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, ο Λευκάδιος Χερν, ο Άγγελος Σικελιανός και άλλοι πολλοί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

? . . #wu_greece_islands #perfect_greece #igphotographia #nature_greece #greece_united #alluring_greece #alluring_islands#unique_greece__ #unlimited_greece #greece_uncovered #greece_19 #greekbeaches #tv_greece #kings_greece #airbnb_greece #greece_countryside #expression_greece #greece_excellent #adore_greece #travel_greece #eros_greece #visitgreecegr #discover_greece_ #portokatsiki #lefkada #nofilter #wanderlustbeautifulgreece #instagramers

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lefkáda, GR ?Lefkada Beaches (@its.lefkada) στις

Λευκάδα και παραλίες

1. Πόρτο Κατσίκι

Το Πόρτο Κατσίκι είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ελλάδας, αλλά και της Ζακύνθου, μια και τα καταγάλανα νερά της σε συνδυασμό με το άγριο, φυσικό τοπίο προσελκύουν κάθε χρόνο πλήθος κόσμου. Η παραλία οφείλει το όνομά της στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα δύσβατο μέρος, στο οποίο είχαν πρόσβαση μόνο οι κατσίκες.

Την παραλία αγκαλιάζει το ακρωτήρι της Λευκάτας, η θάλασσα είναι πετρώδης και το νερό της θάλασσας είναι αρκετά βαθύ, με αποτέλεσμα να είναι καταγάλανο και πεντακάθαρο. Όπως και να έχει, αν επισκεφτείτε το νησί της Λευκάδας, το Πόρτο Κατσίκι είναι must – visit. Άλλωστε έχει καταταχθεί στις 6 καλύτερες παραλίες της Μεσογείου και όχι τυχαία!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Porto Katsiki is a beach on the Ionian island of Lefkada, Greece. The name is said to be because formerly only goats could reach this area. The beach is famed for its landscape and clear blue sea. ????️? ??? By: @isolegreche ° ° Follow us for more destinations in the Mediterranean! @sun.sea_love ☀️?❤️ ° ° ° ° ° ° ° ° ° #lefkada #lefkadaisland #greece?? #greecestagram #greece_lovers #greece_travel #greecelover_gr #greeceisland #greece_vacations #greece_uncovered #greeceislands #kings_greece #greece #greece? #greece_is_awesome #greece_nature #greeksea #greekisland #greekislands?? #mediterranean #summerlovers #instagreece #youngtraveler #ioniansea #seaphotography

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mediterranean discovery! (@sun.sea_love) στις

2. Κάθισμα

Το Κάθισμα είναι μία αρκετά δημοφιλής παραλία της Λευκάδας, η οποία είναι αρκετά οργανωμένη διαθέτοντας πολλά beach bars. Το Κάθισμα έχει λευκή άμμο και ψιλό βότσαλο, ενώ η θάλασσα γίνεται απότομα βαθιά. Ωστόσο, αυτό είναι που συνήθως κάνει όλες τις παραλίες, και κατά συνέπεια και το Κάθισμα, να έχουν κρυστάλλινα νερά. Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζεις πως από τη μία πλευρά της παραλίας υπάρχει μία σπηλιά, όπου πολλά άτομα συχνά πηγαίνουν για φωτογράφιση (είναι αρκετά insta friendly το μέρος), αλλά αν το προτιμήσεις, πρόσεχε, γιατί το κύμα μπορεί να αγριέψει από τη μία στιγμή στην άλλη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Συμεών θεραπος (@sumewnthera) στις

3. Εγκρεμνοί

Οι Εγκρεμνοί είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες της Λευκάδας, που όπως προμηνύει και το όνομά της, γκρεμοί τυλίγουν την παραλία κάνοντας το τοπίο ιδανικό για φυσιολάτρεις. Βέβαια ο σεισμός του 2015 γκρέμισε τα σκαλιά, που οδηγούσαν στην παραλία και έτσι, με την ανοικοδόμησή τους, η πρόσβαση στην παραλία “Εγκρεμνοί” γίνεται με καραβάκι. Οι Εγκρεμνοί έχουν μήκος 2 χλμ, η άμμος είναι ψιλή και ξανθή και το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το εξωτικό τοπίο θα κάνει την ψυχή σας να αγαλιάσει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

My kind of Paradise ?⁣ ⁣ ? me ?⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ?Location #Egremni Beach, #Lefkada Island, #IonianIslands, #Greece ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ Facebook: HelloFromParadise.Official⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hello from Paradise (@hello_from_paradise_) στις

4. Παραλία Βασιλική

Η παραλία Βασιλική βρίσκεται στον κόλπο της Βασιλικής και αποτελεί μία γνωστή και προσφιλής επιλογή για όσους θέλουν να… δαμάσουν τα κύματα και τους ανέμους! Η παραλία Βασιλική είναι ιδανική για ιστιοπλοΐα, ενώ οι εγκαταστάσεις της παραλίες προσφέρουν τον αντίστοιχο εξοπλισμό για ενοικίαση. Η παραλία δεν έχει άμμο, αλλά βοτσλάκι, αλλά αυτό δε χαλάει καθόλου το κατα τ’ άλλα υπέροχο φυσικό τοπίο. Ενδεχομένως μάλιστα να το κάνει και πιο όμορφο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Vassiliki is a magnet for tourists for its beautifully clean beaches, the greenery crowding right down to the pretty houses of the harbour, organized hotel complexes and rooms to let for tourists, camping, tavernas and nightlife. °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° ?It also enjoys the advantage of cool currents making it one of the best seas in the world for windsurfing? °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Discover the best things to do & see in Lefkada via our link bio. @lefkadaslowguide #lefkadaslowguide #lefkada #lefkas #lefkadagreece #lefkadaisland #vassiliki #greecestagram #instagreece #greekislands #vitaminsea #beaches #beachphorography #windsurfing #windsurfer #watersports #surferlife #freestyle #worldofwindsurf #starboardwindsurfing #windsurfinggram #windsurfersofinsta #naturesports #funwaves #extremesports #surftravel #saltyair #travelingram #travelgram #amazingdestinations #beachgram

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lefkada Slow Guide (@lefkadaslowguide) στις

Cover Photo: Instagram

Δείτε επίσης: 8 φωτογραφίες για σένα που θα ήθελες να βρίσκεσαι στην παραλία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1