Επιστρέφουν τα ξέφρενα πάρτυ νεαρών Βρετανών στα Μάλια

Επιστρέφουν τα ξέφρενα πάρτυ νεαρών Βρετανών στα Μάλια

Αύξηση 400% καταγράφουν οι κρατήσεις σύμφωνα με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Party Hard Travel

Τα Μάλια είναι φέτος ο απόλυτος προορισμός των Βρετανών τουριστών, που αναζητούν έντονη διασκέδαση, με άφθονη κατανάλωση αλκοόλ, ξεπερνώντας το ισπανικό Magaluf, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Party Hard Travel, το οποίο επικαλείται η ιστοσελίδα tornosnews.gr.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι κρατήσεις για τα Μάλια παρουσιάζουν φέτος αύξηση 400% σε σχέση με πέρσι, παρότι οι τοπικές αρχές είχαν απορρίψει πέρσι 10.000 κρατήσεις, για να αποτρέψουν εικόνες μεθυσμένων Βρετανών τουριστών στους δρόμους, που προκαλούν φασαρίες και επηρεάζουν την εικόνα του προορισμού.Το 2018 το Magaluf που πέρσι ήταν ο κορυφαίος προορισμός διακοπών για νεαρούς Βρετανούς, δεν βρίσκεται ούτε στην πρώτη πεντάδα, η οποία αποτελείται από τα Μάλια, τον Κάβο, την Ίμπιζα, τη Ζάκυνθο και την Αγία Νάπα.

Τα Μάλια έχουν γίνει γνωστά για τα ξέφρενα πάρτι και την έντονη διασκέδαση στα νυχτερινά μαγαζιά. Ο αντιδήμαρχος Ευτύχιος Μουντράκης είχε δηλώσει πέρσι σχετικά στους Times, ότι ο προορισμός άφησε τους tour operator να προωθήσουν μια εικόνα, που δεν συνάδει με τον προορισμό. «Τα Μάλια δεν είναι για σεξ, ναρκωτικά και οτιδήποτε άλλο», είπε και πρόσθεσε ότι «είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Κρήτης, ο οποίος τροφοδοτεί την τοπική οικονομία του νησιού με εκατομμύρια ευρώ».

Ξενοδόχοι της περιοχής ξεκαθαρίζουν, ότι δεν εκφράζουν απέχθεια στους Βρετανούς τουρίστες, αλλά τέτοιες ομάδες τουριστών λειτουργούν στα πρόθυρα της εγκληματικής αμέλειας. Με μια σφυρίχτρα οδηγούν μεθυσμένους εφήβους από τα ξενοδοχεία σε μπαρ της πόλης. Πέρσι μια 18χρονη Βρετανίδα υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, έπειτα από προσβολή από μηνιγγίτιδα στα Μάλια. Η βρετανίδα παρουσίασε συμπτώματα, ενώ διασκέδαζε κατά το τελευταίο βράδυ παραμονής της στην Κρήτη.

Επίσης, Βρετανοί επισκέπτες του Κάβου επιδεικνύουν άσχημη συμπεριφορά, εκθέτοντας φίλους τους σε σελίδα στο facebook με τίτλο «Kavos was ready for you». Η σελίδα έχει δεκάδες φωτογραφίες νεαρών Βρετανών που κάνουν φάρσες σε κακοντυμένους φίλους τους.