Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια στη Χαλκιδική

Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια στη Χαλκιδική

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση ιδιαιτέρως στην Κασσανδρεία και τη Νικήτη

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η Χαλκιδική, όπου περιοχές τόσο στο πρώτο πόδι και την Κασσανδρεία, όσο και στο δεύτερο, με τη Νικήτη να βρίσκεται στην πιο δύσκολη κατάσταση, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα thestival.gr.

Στη Νικήτη η ορμή του νερού είναι τέτοια, που παρέσυρε κάδους απορριμμάτων και αυτοκίνητα στη θάλασσα, ενώ ο κεντρικός δρόμος του χωρίου έχει μετατραπεί σε ορμητικό χείμαρρο. Το ρέμα στη Σίβηρη έσπασε, δημιουργώντας προβλήματα και σε εκείνο το σημείο. Η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο της Χαλκιδικής διεξάγεται με δυσκολία, ενώ στο πρώτο πόδι έχουν σημειωθεί και διακοπές ρεύματος.

 

Την ίδια ώρα στον Πολύγυρο το νερό έκανε τους δρόμους απροσπέλαστους και παρέσυρε τα διαχωριστικά σήματα από τα σημεία που γίνονται έργα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για άντληση υδάτων. Συνολικά στη Χαλκιδική επιχειρούν πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ άλλα τρία οχήματα σπεύδουν για βοήθεια από τη Θεσσαλονίκη, μαζί με πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ.

Δείτε βίντεο από τη Νικήτη που ανήρτησε η ιστοσελίδα thestival στο YouTube: