Άρση απαγορευτικού απόπλου για τα δρομολόγια της Κρήτης

Άρση απαγορευτικού απόπλου για τα δρομολόγια της Κρήτης

Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων από τη νύχτα στο Αιγαίο

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ωστόσο κανονικά θα διεξαχθούν από τις 21:00 σήμερα τα δρομολόγια των πλοίων για την Κρήτη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων από τη νύχτα στο Αιγαίο.

Νωρίτερα πάντως, η Blue Star ανακοίνωσε, ότι απόψε θα πραγματοποιηθούν δύο έκτακτα δρομολόγια της εταιρείας για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της, ότι στις 22:00 θα αποπλεύσει από τον Πειραιά το πλοίο Blue Star 2 για Κω και Ρόδο και στις 23:00 το Blue Star 1 για Σύρο, Πάρο, Σαντορίνη.

Σε πολλές θαλάσσιες περιοχές οι άνεμοι εξακολουθούν να φθάνουν κατά τόπους και τα 10 μποφόρ. Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό, ενώ ανοιχτή είναι η πορθμειακή γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας. Κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα- Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνος. Στη γραμμή Βόλος-Σποράδες θα εκτελεστεί το δρομολόγιο των 7:45 με τον «Πρωτέα». Ανοιχτή είναι η γραμμή Κεραμωτή Καβάλας Λιμένας Θάσου. Στις γραμμές Κυλλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά τα δρομολόγια γίνονται μόνο κατά την κρίση των πλοιάρχων.