Πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα από τη νεροποντή στη Λέσβο

Πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα από τη νεροποντή στη Λέσβο

Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, υπόγεια έχουν πλημμυρίσει, ενώ πέτρες και βράχοι έχουν κλείσει δρόμους

Σφοδρές βροχοπτώσεις συνοδευόμενες από αστραπές και κεραυνούς πλήττουν από αργά το μεσημέρι μεγάλο μέρος της Λέσβου, προκαλώντας ήδη σοβαρά προβλήματα, κυρίως στους δρόμους, οι όποιοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα lesvospost.com.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπηρεσίες του Δήμου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης έχουν τεθεί ήδη σε κατάσταση ετοιμότητας. Στην Αγία Παρασκευή πάντως οι κεντρικοί δρόμοι του χωριού μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ δεν έλειψαν και τα πλημυρισμένα υπόγεια, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να παρεμβαίνει για απάντληση υδάτων.

Εκτός από τους δρόμους-ποτάμια, κυκλοφοριακά προβλήματα προκαλούν και τα φερτά υλικά και κυρίως πέτρες και βράχοι που έχουν καταλήξει στο οδόστρωμα σε πολλές περιοχές του νησιού. Στην Παγανη σύμφωνα με την Αστυνομία έχουν πέσει πέτρες στο δρόμο, ενώ στο Καβάκι πάνω από το λιμάνι της Πέτρας στον δρόμο προς Μόλυβο έχουν πέσει βράχια.

Επίσης, στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης-Κουντουρουδιάς και συγκεκριμένα από την εταιρεία Suzuki προς την Μυτιληνη έχουν παρασυρθεί πολλές πέτρες στο οδόστρωμα.