Κλεμμένο από τη Νέα Ιωνία το όχημα της επίθεσης στο ΣΚΑΙ – Οι διασυνδέσεις που ελέγχει η Αντιτρομοκρατική

Κλεμμένο από τη Νέα Ιωνία το όχημα της επίθεσης στο ΣΚΑΙ – Οι διασυνδέσεις που ελέγχει η Αντιτρομοκρατική

Συνολικά οκτώ άτομα έχουν μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας

Από τη Νέα Ιωνία είχε κλαπεί το ΙΧ όχημα που εντοπίστηκε καμένο το πρωί της Δευτέρας στα Πετράλωνα και η Αντιτρομοκρατική συνδέει με την επίθεση στο ΣΚΑΙ, στα κεντρικά του ομίλου, στο Φάληρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το όχημα μάρκας Opel Corsa και ασημί χρώματος, είχε κλαπεί στις 18 Νοεμβρίου. Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με μαρτυρίες, άφησαν οι επιβαίνοντες περίπου 15 λεπτά μετά το τηλεφώνημα για τη βόμβα στο ΣΚΑΙ και στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά. Το αυτοκίνητο έφερε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας που ανήκει σε άλλο όχημα. Το ΙΧ ερευνάται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας και εξετάζεται αν πρόκειται για το όχημα φυγής των δραστών.

Επιπλέον, στο μικροσκόπιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, βρίσκονται δύο πρόσωπα, οι αποκαλούμενοι «Ξανθός» και «Σγουρομάλλης». Πλαστές ταυτότητες με φωτογραφίες των δύο ανδρών είχαν βρεθεί το 2017 στο διαμέρισμα-γιάφκα της Πόλας Ρούπα, στην Ηλιούπολη της Αθήνας.

Στις ταυτότητες αναγράφονταν ψεύτικα ονοματεπώνυμα «Τ. Ευστάθιος» και «Π. Ιωάννης».

Η Αστυνομία εξετάζει ως πιθανότερους δράστες της επίθεσης τα μέλη της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» λόγω του περιεχομένου του εκρηκτικού μηχανισμού και της ομοιότητας με παλαιότερες επιθέσεις που αποδίδονται στην οργάνωση.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν πως στο χτύπημα στον ΣΚΑΪ έλαβαν μέρος πέντε έως επτά άτομα και δύο αυτοκίνητα.

Συνολικά οκτώ άτομα έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών. Και οι οκτώ κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο ενώ κάποιοι εξ αυτών έχουν βρεθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων ως ομάδες στήριξης στον καταδικασμένο επικεφαλής του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκο Μαζιώτη.

Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί ότι κάποια από τα μέλη της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» έχουν συλληφθεί, κάτι που μείωσε τον αριθμό των μελών της.

Επιπλέον εξετάζουν το γιατί η επίθεση στο ΣΚΑΙ έγινε μόνον με εκρηκτικό μηχανισμό και όχι και με όπλα, όπως είχε γίνει σε παλαιότερες επιθέσεις της ΟΛΑ (δείτε εδώ το χρονικό των επιθέσεων της).

Στο μικροσκόπιο μπαίνει και ο άνθρωπος που κατασκεύασε τον εκρηκτικό μηχανισμό και κατά πόσον είναι ο ίδιος με τον κατασκευαστή των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν σε παλαιότερες επιθέσεις της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.