Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκανε διαρρήξεις και ληστείες εδώ και 6 μήνες

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκανε διαρρήξεις και ληστείες εδώ και 6 μήνες

Συνελήφθησαν τρείς Έλληνες ηλικίας 37, 21 και 20 ετών, μέλη της σπείρας. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ένδεκα επιπλέον συνεργοί τους

Εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, καθώς και ληστείες σε βάρος ανηλίκων, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Συνελήφθησαν χθες το πρωί, στα Άνω Λιόσια, μετά από επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε., τρείς ημεδαποί ηλικίας 37, 21 και 20 ετών, μέλη της σπείρας. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ένδεκα επιπλέον συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν όλα τα προανακριτικά στοιχεία, εδώ και ένα 6μηνο, είχαν συστήσει συμμορία και διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από διαμερίσματα 1ου ορόφου, στα οποία έμπαιναν από τις μπαλκονόπορτες, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Επιπρόσθετα διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανηλίκων, από τους οποίους, είτε με χρήση σωματικής βίας είτε με την απειλή μαχαιριών, αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και άλλα αντικείμενα.

Συνολικά διενεργήθηκαν έξι κατ' οίκον έρευνες στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • πιστόλι με 2 γεμιστήρες
  • 4 tablet
  • 10 κινητά τηλέφωνα
  • κλειστό κύκλωμα καταγραφής εικόνας
  • το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δεκατρείς περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, και μία ληστεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.