Φωτογραφίες από το σημείο που βρέθηκε νεκρή η 34χρονη αστροφυσικός στην Ικαρία

Φωτογραφίες από το σημείο που βρέθηκε νεκρή η 34χρονη αστροφυσικός στην Ικαρία

Οι αγωνιώδεις έρευνες, η τραγική κατάληξη της υπόθεσης και το μήνυμά του συντρόφου της

Τραγικός ήταν ο επίλογος στην υπόθεση εξαφάνισης της 34χρονης αστροφυσικού στην Ικαρία. Το άψυχο σώμα της 34χρονης επιστήμονα εντοπίστηκε από το έμπειρο μάτι ενός εθελοντή πυροσβέστη, καταπλακωμένο από βράχο. 

Η 34χρονη επιστήμονας είχε φτάσει στις αρχές Αυγούστου στην Ικαρία για διακοπές με τον σύντροφό της. Την Δευτέρα το απόγευμα θα αναχωρούσαν για την Κύπρο, όπου διαμένουν, μέσω Αθήνας. Το πρωί της Δευτέρας ο 38χρονος ξύπνησε και δεν βρήκε την σύντροφό του στο δωμάτιο. Της τηλεφώνησε κι εκείνη του είπε ότι είχε πάει για τρέξιμο.

Η τραγική κατάληξη γράφτηκε χθες το μεσημέρι, όταν οι διασώστες εντόπισαν το άψυχο σώμα της σε απόκρημνο σημείο.

«Ευχαριστώ τους λεβέντες»

Ο Κύπριος σύντροφός της ήταν αυτός αναγνώρισε το πτώμα της αστροφυσικού. Μέσα στον πόνο και τη θλίψη του, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν αυτές τις μέρες αγωνίας προκειμένου να βρεθεί η 34χρονη Νάταλι. Σε μήνυμά του στον Βαγγέλη Κριαρά, διασώστη ειδικών αποστολών της Ικαρίας, φέρεται να έγραψε:

«Να πεις σε όλους τους λεβέντες που βοήθησαν ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πολιτική προστασία, εθελοντές πυροσβέστες... Ευχαριστώ»

Η Νάταλι είχε μιλήσει με τον σύντροφό της Κυριάκο το πρωί της Δευτέρας όταν πήγε για τρέξιμο. Οι επόμενες κλήσεις που της έκανε έμειναν αναπάντητες και έτσι δήλωσε την εξαφάνισή της στην αστυνομία.

 

Πώς βοήθησε το σύστημα γεωεντοπισμού

Στον κύκλο των ερευνών μπήκαν από την πρώτη στιγμή έμπειροι αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που χειρίζονται το σύστημα γεωεντοπισμού. Αυτές τις 72 ώρες αγωνίας, το κινητό της Νάταλι έδινε παραπλανητικά στίγματα. Τη μία έδειχνε να είναι σε λειτουργία και την άλλη  να είναι κλειστό, δημιουργώντας ένα θρίλερ για γερά νεύρα.

Ωστόσο το σύστημα γεωεντοπισμού  με τα εξελιγμένα προγράμματα που έχει, βοήθησε να βρεθεί η Νάταλι, μέσω της ανάλυσης δεδομένων.

Το παράδοξο με τη λειτουργία που εμφάνιζε το κινητό της φαίνεται να δικαιολογείται από την πρόσκαιρη απώλεια σήματος.

Το tweet της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι η σορός της άτυχης Βρετανίδας βρέθηκε σε χαράδρα βάθους περίπου 20 μέτρων, σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Κεραμέ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ 

Οι Αρχές εξετάζουν το σενάριο είτε να έπεσε κατά την διάρκεια κατάβασης είτε κατά την διάρκεια ανάβασης μαζί με τον βράχο που την καταπλάκωσε. Για τα ακριβή αίτια θανάτου θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής μετά τη νεκροψία και νεκροτομή που θα γίνει στην Αθήνα, όπου θα μεταφερθεί η σορός μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας.

Το κινητό τηλέφωνο της νεαρής γυναίκας που είχε εκπέμψει σήμα στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα, ήταν πάνω της και είχε σταματήσει να εκπέμπει από σήμερα το πρωί όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Κύπρος: Συλλυπητήρια Αναστασιάδη στο Twitter

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την τραγική κατάληξη των ερευνών και την τύχη της Nάταλι Κρίστοφερ. Χάθηκε άδικα μια νέα επιστήμων και δραστήρια πολίτης, που είχε μπροστά της όλη τη ζωή και πολλά να δώσει. Εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο που βρέθηκε νεκρή η 34χρονη Αστροφυσικός:

Φωτογραφίες από το ikariaki.gr